Mas La Plana i Grans Muralles, els vins de Torres elegits pels germans Roca en la seva gira gastronòmica

| 14/08/2015 a les 10:18h
Arxivat a: Vins
També comptaran amb Marimar Estate Mas Cavalls Pinot Noir, el vi elaborat per Marimar Torres a Califòrnia
Grans Muralles i Mas La Plana, els vins més emblemàtics de Torres, acompanyaran de nou als germans Roca en la seva gira gastronòmica ‘The Cooking Tour Experience 2015’, que aquest estiu els portarà a Argentina, als Estats Units i a Turquia, gràcies al patrocini de BBVA.

Els responsables del millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, han elegit aquests dos vins, de les anyades 2009 i 2010 respectivament, a més de Mas Cavalls Pinot Noir 2012 de Marimar Estate, a Califòrnia, per maridar les creacions gastronòmiques que serviran als actes de les ciutats americanes de Miami, Birmingham i Houston. Els vins harmonitzaran amb els plats creats per l’equip d’El Celler de Can Roca, a partir dels ingredients locals seleccionats pels germans Roca en els seus viatges de prospecció de la passada primavera.
 
Mas La Plana (D.O. Penedès) és el vi insígnia de Cellers Torres, 100% cabernet sauvignon i de producció limitada, que neix a la finca residència de la família a Pacs del Penedès. És un dels vins Torres que més reconeixements ha rebut al llarg dels anys, superant, en la primera anyada, els grans cabernets francesos en un tast a cegues a l’Olimpíada del Vi de París organitzada per la revista Gault & Millau el 1979. L’anyada 2010 celebra el 40 aniversari del naixement d’aquest gran vi. 
 
Grans Muralles (D.O. Conca de Barberà) va néixer com a expressió màxima del patrimoni vitivinícola català, incorporant varietats de raïm ancestrals recuperades per Torres – primer la garró i, a partir de l’anyada 2009, també la querol - al cupatge de varietats catalanes. Aquestes varietats, juntament amb els sòls de pissarra de la finca, confereixen al vi una identitat pròpia i diferencial.
Pel què fa a Marimar Estate Mas Cavalls, aquest és un vi elaborat per Marimar Torres, 4a generació, a la seva finca de Califòrnia, a Sonoma Coast, on les brises fresques i boires de l’Oceà Pacífic contribueixen que els raïms de pinot noir adquireixin un major equilibri i concentració, així com aromes més refinades i elegants. 
 
Els germans  Joan, Josep i Jordi Roca, acompanyats de 40 cuiners i cambrers del seu equip de Girona, elaboraran un menú especial i diferent en cada país homenatjant la cultura i gastronomia locals durant les cinc setmanes que durarà la gira. ‘The Cooking Tour Experience 2015’ és fruit del programa ‘Alta Cuina amb Valors’, que impulsen els germans Roca amb el BBVA Bancomer, amb l’objectiu de trobar els millors ingredients del món, incentivar el treball dels productors locals i recolzar els nous talents de cuina de cada país.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi