Curiositats

¿Un vi de color blau?

| 20/08/2015 a les 11:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, curiositats, Curiositats
Acaba d'aparèixer al mercat Gik, un "vi" de color blau fet per gent a la que "no li agrada el vi".
Quan parles amb els seus creadors, no els importa definir el "vi" com una blasfèmia. Són gent jove, sense experiència, sense horaris ni oficina. Són dissenyadors, informàtics i químics. Creadors, artistes, músics. I gent a la que no li agrada el vi.



El Gik està treballat des de diferents cellers (de Càceres, Rioja o Galicia), i tècnicament podria considerar-se un vi si no fós perquè se li han afegit colorants naturals sintetitzats al moment de la fermentació (res de la natura té aquest blau, comenten). 

Comenten que han estat treballant el color durant dos anys, i han volgut aquest blau elèctric perquè diuen que el vi és una beguda consumida per públic molt adult i volen buscar la gent més jove. Per això han fet un vi molt més dolç, que en tastos a cegues la gent defineix com a moscatell, flash, xampany, most... Un vi fàcil de beure.

Es van fixar en el sector del vi perquè és un sector, diuen, sense innovar massa els últims anys. Per això, al seu web, les primeres frases són: "Intenta oblidar tot el que saps sobre vi. Intenta desaprendre les 60 denominacions d'origen de vi a Espanya, les normes de servei i tot el que va dir aquell sommelier en un curs de tast al que et van convidar. Oblida les tradicions i oblida que parlem del líquid que representa la sang de Crist a missa. Ara obre els ulls, què veus? Una beguda dolça, blava i amb 11'5 graus d'alcohol. Això és GIK".

Anti Fitxa Tècnica:
Raïms negres i blancs de diferents varietats.
Celler GIK està produït en diferents cellers.
Denominació d'origen: impossible
Preu recomanat: 8 €
Grau Alcohòlic: 11,5º
pH: entre 3,2 i 3,7 
Seleccionen als cellers en funció del seu raïm, les seves instal·lacions i el seu afany per innovar.
Conservació: Es pot guardar durant un temps prolongat en un lloc fresc i apartat de la llum.
Servei Temperatura de servei recomanada per sota dels 10º C.
 
Maridatge: Sushi. Nachos amb guacamole. Salsa tzatziki. Pasta carbonara. Salmó fumat.
 
Nota de tast:
Fase visual: Color blau indi. WTF. II.
Fase olfactiva: Mitja intensitat olfactiva, aroma de gran senzillesa a raïms. Notes que recorden a fruita madura.
Fase gustativa: Atac dolç amb acidesa marcada però suau. Final llarg i afable. Postgust afruitat.
 
Sinestèsia
Alt J - Left Hand Free (Lido Remix)
Hayden James - There 's Something About You
Minus the Bear - Pachuca Sunrise
RL Grime, What So Not - Tell Em
James Blake - Stop What You'r Doing
Fryars - Cool Like Em

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

compra
siull, 03/06/2016 a les 19:18
+0
-0
Bona tarda, on puc comprar un parell de botelles d'aquest vi? gracies

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya | Henkell Freixenet
Henkell Freixenet creix fins als 1.230 milions d'euros de facturació gràcies a la bona evolució de les marques Freixenet i Mionetto
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca.
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca. | © David Bonet, 2022
El comitè d experts d ADG-FAD reconeix la sensibilitat i la integració del disseny com a part fonamental del projecte de Vila Viniteca
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre