La DO Conca de Barberà preveu una producció similar a l'any passat però de millor qualitat

Aquest any s'ha avançat la verema a causa de la calor y les poques pluges

| 31/08/2015 a les 08:35h
Arxivat a: Actualitat
Alguns cellers de la Denominació d'Origen Conca de Barberà ja han començat la verema aquesta setmana amb les varietats primerenques: com el chardonnay.  També s’ha entrat certa quantitat d'ull de llebre, garnatxa blanca i a finals de setmana es començarà amb el macabeu . Així es pot dir que la verema 2015 ha començat oficialment a la Conca de Barberà, una verema que s'ha avançat respecte d'altres anys a causa del clima.


 
Una primavera seca i amb altes temperatures, i un juliol molt calorós i amb poques pluges ha condicionat la producció i es preveuen una quantitat de quilos semblant al 2014, ja que aquest any les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant. Ara bé, la qualitat serà excel·lent.
Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i les temperatures refrescants d'aquestes últimes nits permeten allargar el procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.
 
Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2015. Es preveu que aquesta campanya s'allargarà fins a finals de setembre i/o principis d'octubre.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler