per formar experts en vi català

L'Espai del Vi Català obre portes

L'Espai, fundat l'any passat, compta amb el suport de la DO Catalunya

L'inici del curs està previst pel proper 3 d'octubre

Les inscripcions ja estan obertes

Neix l'Espai del Vi Català per a formar experts en els nostres vins

| 03/09/2015 a les 08:21h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, Miguel Figini, Escola del Vi Català, Espai del Vi Català, Espai del Vi
Imatge il·lustrativa
El proper 3 d’octubre arrencarà la primera edició de l’Espai del Vi Català, una formació complementària que neix amb el propòsit d’impartir coneixements específics i en profunditat dels vins que s’elaboren a Catalunya, amb l’objectiu de donar resposta a una creixent demanda de vi català per part del consumidor final. Els darrers estudis mostren un augment del consum del vi català a restauració i també en la venda al detall. Per a fer front a aquesta demanda, es necessita un ‘exèrcit’ de professionals, experts en el vi català, que esdevinguin prescriptors a botigues especialitzades, restauració i distribució. Les inscripcions es poden fer a través del web.
 

Miguel Figini, coordinador de l'Espai del Vi Català


Les sessions de l’Espai del Vi Català s’impartiran al Foro Club, on els alumnes també podran fer pràctiques d’elaboració de cartes de vins catalans, i aprofundiran sobre les varietats de raïm autòctones així com les varietats internacionals més implantades al territori, la producció de vi al món cooperatiu, les denominacions d’origen catalanes, l’elaboració de vins sense sulfits, la prescripció i els maridatges, entre d’altres aspectes. La proposta formativa, coordinada per Miguel Figini i amb l’assessorament en els continguts de Jaume Àrboles i Ramon Roset, compta a més amb el suport de la Denominació d’Origen Catalunya.
 
El curs està estructurat en 44 hores lectives -24 hores de contingut teòric i 20 hores més de sessions pràctiques- en les que es tastaran al voltant de 120 a 150 vins. L’equip de professors està format per reconeguts professionals del sector, grans actors del món del vi català com ara Josep Buján, enòleg i director tècnic de Freixenet; René Barbier, fundador de Clos Mogador; Carles Andreu, fundador de Caves Carles Andreu, Toni Alcover, enòleg i president de la DOQ Priorat fins a aquest any, Joan Asens d’Orto Vins o Xavier Pié, viticultor i president de la DO Catalunya, entre molts d’altres.
 
Però l’Espai del Vi Català no està dissenyat només per als professionals de la venda de vins, de la restauració i els prescriptors del mercat local, també contempla alguns tallers oberts al públic en general, on poder aprofundir sobre els formatges artesans catalans (a càrrec del sumiller colaborador de cupatges expert en formatges Ramon Roset) o el vermut, un dels productes tradicionals que han ressorgit amb més força en els darrers temps, a càrrec d’en Josep Sucarrats (director de la Revista Cuina i co-autor de Teoria i pràctica del Vermut).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA