Sector surer

Reunió de treball del conseller Ciuraneta amb el sector del suro

El Conseller DAAM i President de l’Institut Català del Suro, Jordi Ciuraneta s'ha reunit amb representats de l’ICSURO, AECORK i CFC.

Jornada de la iniciativa Cork per mostrar el valor sensorial del tap de suro

| 03/09/2015 a les 19:11h
Arxivat a: Actualitat, suro
Imatge il·lustrativa
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, i del Delegat del Govern, Eudald Casadesús, i dels Serveis Territorials a Girona, Vicenç Estanyol, ha mantingut aquesta tarda la primera reunió de treball amb el Director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu, el President de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, Joan J. Puig i el Secretari General del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira.


La indústria dels taps de suro a Catalunya és líder mundial en la fabricació de taps de cava, xampany i vi; exporta més del 50% de la seva producció i ocupa al voltant de 3.000 persones. A Catalunya es concentra una part de la superfície de surera al món, la qual compta amb una biodiversitat excepcional i té un potencial socioeconòmic important en la generació de llocs de treball directes al bosc.

Aquesta reunió ha servit per fer una primera presa de contacte i per conèixer l’evolució de les línies estratègiques pel període 2014-2020 establertes l’any passat així com participar en la planificació del 25è aniversari de l’entitat que es celebrarà l’any vinent. Aquestes són les línies estratègiques de l’Institut Català del Suro:

• Potenciar l’ús del suro català.
• Desenvolupar noves aplicacions del suro i dels subproductes de la fabricació de taps.
• Difondre els atractius turístics dels territoris surers.
• Acreditar i comunicar les credencials ambientals i tècniques del tap de suro.
• Potenciar la recerca i la innovació en les empreses sureres.
• Fomentar la internacionalització del sector.
• Estrènyer les interaccions entre el sector forestal i industrial surer. 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre