El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, i del Delegat del Govern, Eudald Casadesús, i dels Serveis Territorials a Girona, Vicenç Estanyol, ha mantingut aquesta tarda la primera reunió de treball amb el Director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu, el President de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, Joan J. Puig i el Secretari General del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira.
La indústria dels taps de suro a Catalunya és líder mundial en la fabricació de taps de cava, xampany i vi; exporta més del 50% de la seva producció i ocupa al voltant de 3.000 persones. A Catalunya es concentra una part de la superfície de surera al món, la qual compta amb una biodiversitat excepcional i té un potencial socioeconòmic important en la generació de llocs de treball directes al bosc.
Aquesta reunió ha servit per fer una primera presa de contacte i per conèixer l’evolució de les línies estratègiques pel període 2014-2020 establertes l’any passat així com participar en la planificació del 25è aniversari de l’entitat que es celebrarà l’any vinent. Aquestes són les línies estratègiques de l’Institut Català del Suro:
• Potenciar l’ús del suro català.
• Desenvolupar noves aplicacions del suro i dels subproductes de la fabricació de taps.
• Difondre els atractius turístics dels territoris surers.
• Acreditar i comunicar les credencials ambientals i tècniques del tap de suro.
• Potenciar la recerca i la innovació en les empreses sureres.
• Fomentar la internacionalització del sector.
• Estrènyer les interaccions entre el sector forestal i industrial surer.