34a Festa de la Fil·loxera,

Sant Sadurní torna a combatre la plaga de la fil·loxera

La Festa serà els propers 7 i 8 de setembre

La Festa infantil continua creixent i comptarà amb set elements nous

| 04/09/2015 a les 16:07h
Arxivat a: Actualitat, Festa de la Fil·loxera
Imatge il·lustrativa
Com cada any, Sant Sadurní d’Anoia tornarà a combatre la plaga de la fil·loxera. Els propers dilluns 7 i dimarts 8 de setembre, la Capital del Cava viurà la 34a Festa de la Fil·loxera, que pintarà la vila de groc.
 

L’Associació Festa de la Fil·loxera, que organitza la festa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Sadurní, compta amb 1.208 socis; 240 nens i 230 adults participen a la Festa del 7 i el 8 de setembre; durant els dos dies de festa s’encenen 4.000 petards i al triomf final de la Festa, el dia 8 a la nit, s'escampa el cava de 150 ampolles.

Una de les principals vies de finançament de la festa és el marxandatge que es ven a la botiga de la Fil·loxera i que estarà oberta de divendres 4 a dimarts 8 de setembre, a la plaça de l’Ajuntament, amb novetats com la samarreta del 2015, un buff ignífug, una cantimplora, una bossa de berenar, titelles de pagesos o un sonall, entre altres elements.


L’escampada de Fil·loxeretes i Festa de la fil·loxera infantil

La Festa de la Fil·loxera té un preludi el dia 7 de setembre a la nit, just després del tradicional castell de foc. Les protagonistes són les fil·loxeretes, que s'escampen en dues cercaviles de 15 fil·loxeretes cadascuna que recorren diversos carrers per a trobar-se al centre de la vila, a la plaça de l'Era del Guineu, situada al davant mateix de can Guineu, la casa pairal d'un dels Savis de Grècia, Marc Mir, on les espera la fil·loxera gran.



L'endemà, 8 de setembre al matí, hi ha la Festa de la Fil·loxera infantil, una cercavila amb les versions menudes de tots els elements de la Festa de la nit: una fil·loxera, vuit fil·loxeretes, set ceps, vuit larves, diverses rotllanes de pagesos, dos gegantons infantils dels Set Savis i, des d'aquest any, quatre fil·loxeretes més, dues larves i un cep. També prenen part en la cercavila els gegantons de la festa gran, els Tabalots i l'Orquestrina de la Fil·loxera, i com a novetat aquest 2015 faran el recorregut en un ordre diferent, ja que els elements de foc, adaptats a la canalla, tancaran la cercavila.

La cercavila s’inicia a la plaça de l’Església i finalitza a la plaça de l’Ajuntament, on es celebra el triomf final, com en la festa gran. No s’hi llença cava però en el seu lloc hi ha un desplegament d’efectes especials que no té res a envejar a la festa gran i el vol dels mocadors rubrica amb la mateixa eufòria el ball del Triomf Final que es viurà a la nit.

Més informació a www.festadelafiloxera.cat

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves