INCAVI

El conseller Ciuraneta lloa la trajectòria de l'INCAVI en el seu 35è aniversari

Ha descrit el vi com un dels grans elements de la identitat catalana i el reflex de l’evolució que vivim com a país

Durant l'acte també s'ha presentat la 35ena edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya.

Conseller Jordi Ciuraneta: "cal actuar amb responsabilitat amb el territori i amb sensibilitat per la feina de la seva gent"

| 08/09/2015 a les 08:35h
Arxivat a: Actualitat, Mostra de Vins i Caves de Catalunya, INCAVI
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta , ha presidit aquesta tarda la celebració dels 35 anys de creació de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) al palau de Pedralbes de Barcelona. A més, també s’ha presentat la 35a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya.
 

Edició de l'any passat de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya


L’INCAVI té, entre els seus objectius, la difusió i promoció de la cultura del vi, del coneixement dels vins de qualitat elaborats a Catalunya, de les diferents Denominacions d'Origen catalanes, així com el consum intel·ligent del nostre vi.
 
Durant l’acte, que ha aplegat més d’un centenar de persones, el conseller Ciuraneta ha volgut fer un reconeixent a tot el personal i directors d’aquest organisme per la feina feta al llarg d’aquests 35 anys. El conseller ha descrit aquesta trajectòria com una història d’èxit, “un camí cap a la maduresa, avui més fort que mai perquè té l’experiència del passat i el reconeixement del sector”. A més, ha afegit, que l’INCAVI té ara mateix una forta projecció de futur i “la voluntat de buscar nous reptes, noves sinergies i nous amics”.
 
El conseller d’Agricultura ha explicat que l’evolució del vi ha estat un reflex de l’evolució que vivim com a país i que sense cap mena de dubte “calia apostar per la qualitat, per allò que ens fa singulars i  per fer-nos un nom propi al món”. Ciuraneta ha explicat que aquesta evolució no és casual i que el “vi deixa pòsit en el territori, en el paisatge, en els valors, en la cultura, en la nostra cuina i en la nostra manera de fer i de ser”. Així, ha descrit el vi com “un dels grans elements  de la identitat catalana”.
 
Finalment, Ciuraneta ha explicat que el panorama del vi català ha canviat en els darrers anys i que per sort “hem pres consciència de les riqueses que tenim a casa nostra”. Per primera vegada a la història -ha explicat- els vins catalans són profetes a casa nostra i lideren el mercat amb una quota de gairebé el 34%.  A més -ha conclòs- que “per primera vegada hi ha una nova generació de consumidors més informada i alhora més exigent en la seva elecció i que entén que les denominacions d’origen a Catalunya produeixen excel·lents vins i caves”.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Llopart, un dels cellers pioners en propostes enoturístiques, fusiona paleontologia en la seva nova iniciativa
Imatge il·lustrativa
Sant Jordi és al caure i necessitareu escumosos per a celebrar-ho: aquesta és una bona opció
Manel i Núria Avinyó de Clos Lentiscus, al Parc Natural del Garraf
Manel i Núria Avinyó de Clos Lentiscus, al Parc Natural del Garraf
Ruth Troyano
Clos Lentiscus fa vins naturals que respiren natura i equilibri situant al món el Parc Natural del Garraf