Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana, i Jordi Bort, director general de l’INCAVI varen entregar ahir la placa honorífica que distingeix al Restaurant que millor promociona el vi català a EE.UU. dins de la seva carta. En aquesta ocasió el guanyador va ser el restaurant Socarrat de Nova York, que va recollir la distinció.
“Catalunya està plena de contrastos i de característiques que fan únics els nostres vins", ha destacat en Valentí Roqueta, "els vins catalans estan presents cada vegada en més països i sorprenen a aquells que els tasten per primera vegada”.
El Restaurant Socarrat compta amb diversos establiments a Nova York i el seu propietari, Lolo Manso, ha destacat sempre per imprimir la seva filosofia empresarial i la cultura catalana en cadascun d’ells. El representant del Restaurant - Roberto U. Montoya – va mostrar el seu agraïment a l’Associació Vinícola Catalana per l’organització del viatge i va destacar els nombrosos vins catalans que formen part de la carta de vins del seu restaurant.
En l’acte també va intervenir en Jordi Bort, Director General de l’INCAVI, que va comentar l’alt potencial dels vins catalans a EE.UU. i com la seva qualitat han aconseguit que es guanyi en prestigi dia a dia. La promoció realitzada pels restaurants dels vins de Catalunya anima a les bodegues a treballar millor els vins de qualitat.
El premi ha estat el colofó d’una setmana de visites a bodegues de l’Associació Vinícola Catalana i que ha portat a un grup de prescriptors i restaurants nord-americans a conèixer de primera mà els vins i caves de Catalunya.