Gastronomia

Polifenols per substituir la sal

El xef madrileny Mario Sandoval presenta la gamma d'extractes polifenòlics Vinesenti a San Sebastian Gastronomika-Euskadi Basque Country

Perfectes com substitutius de la sal, aporten un gust nou a la cuina i tenen poder antioxidant

| 08/10/2015 a les 09:17h
Arxivat a: Gastronomia, Gastronomia, Mario Sandoval, Vinesenti
Imatge il·lustrativa
El xef Mario Sandoval ha estat present al congrés San Sebastian Gastronomika per presentar la comercialització d'una nova gamma de productes en els quals ha estat treballant els últims quatre anys. Són les tres varietats de polifenols, els compostos bioactius extrets de la pell del raïm que estan cridats a ser actors importants de la nova cuina "com a substitutius de la sal", per exemple, amb el component saludable exigible la sensibilitat nutricional de l'alta cuina. Un producte innovador, "un gust nou que evoca el que envolta al vi".

Vinesenti és el nom comercial de la materialització del treball multidisciplinari desenvolupat per Sandoval i el Grup Matarromera. Amb tres productes diferents (Vinubo, procedent de raïm blanc de la varietat Verdejo, i Vinius i Vineterra, de raïm negre de la varietat ull de llebre), aquests extractes polifenòlics antioxidants "il·luminen salses, aporten consistència, augmenten l'esponjositat o potencien sabors" -en paraules del propi cuiner-.

Elaboracions amb extractes de polifenols que s'han repartit en públic per primera vegada entre els assistents congregats a l'auditori, que han pogut comprovar com la seva versatilitat els fa ideals com a complements culinaris per a carns, làctics, brous o fleca. Tal com ha explicat el xef, els germans Sandoval, al capdavant del restaurant Coque -reconegut amb tres sols Repsol, tres M de la Guia Metròpoli i una estrella Michelin- porten temps explorant els extractes de polifenols en les seves elaboracions gastronòmiques. "Ara els presentem en públic".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya | Henkell Freixenet
Henkell Freixenet creix fins als 1.230 milions d'euros de facturació gràcies a la bona evolució de les marques Freixenet i Mionetto
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca.
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca. | © David Bonet, 2022
El comitè d experts d ADG-FAD reconeix la sensibilitat i la integració del disseny com a part fonamental del projecte de Vila Viniteca
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre