Ino, de Masia Serra

| 17/03/2011 a les 19:30h
Arxivat a: Vins

El secret de la bóta

En la mitología grega Ino era una reina mortal que va fer de mare del déu del vi Dionisos. També dóna nom a un vi dolç de solera de la DO Empordà, elaborat amb 100% de garnatxa roja (anomenada també lledoner) procedent de Cantallops, un poble situat als peus de les Alberes, sobre terra graniticosilícica.
Presenta un color ambre amb reflexos coure, net i glicèric. Aromes intenses i de gran complexitat, on predominen les notes d’orellanes, mel i cítrics confitats, així com records de fruits secs i figues seques sobre un fons de caramel i cafè. Atac dolç i saborós, amb un recorregut untuós i amb bona acidesa cítrica. Final llarg on predominen els amargs i continuen presents les aromes de fruits secs torrats i fruites seques en retronasal.
La perfecció d’aquests vins només s’assoleix quan el pas dels anys ha donat el seu fruit, és a dir, quan la tradició es conserva com un vell secret entre generacions. El secret d’aquest meravellós vi generós són unes gotes (5%) que s’afegeixen en forma d’elixir en una barreja d’altres vins dolços de collites anteriors, i que provenen d’una bóta mare de l’any 1860 que Jaume Serra guarda com un autèntic tresor dins el celler.
Valoració: 4,5/5 estrelles
Preu aproximat: 38,00 euros
http://www.masiaserra.com

Tast publicat al n.37 de la revista CUPATGES (desembre 2010-gener 2011)

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre