Congrés d'Art i Paisatge Vinícola

| 28/04/2011 a les 12:14h
Arxivat a: Enoturisme
Lavern i Vilafranca del Penedès n'acolliran la tercera edició els propers 2 i 3 de juny
Els propers 2 i 3 de juny es celebrarà la tercera edició del Congrés d'Art i Paisatge Vitivinícola, nascut de l'evolució del Congrés d'Art Paisatge Vitivinícola i el Meeting Internacional de les Rutes del Vi. Té com a objectiu crear espais de reflexió i compartir diferents experiències d'altres indrets, al voltant del Paisatge, l'Art i el turisme del Vi. Les ponències s'agrupen en tres grans blocs: El territori del paisatge vitivinícola. Transformacions, alternatives i economia,  El paisatge vitivinícola com a valor cultural, i Enoturisme: economia de futur.


Programa

Dijous 2 de juny
Cal Maristany. Lavern Subirats

9 - 9.15 h Benvinguda
Alcalde de Subirats, Sr. Antoni Soler, i alcalde de Vilafranca del Penedès, Sr. Pere Regull.

9.15 - 9.30 h Inauguració del congrés.
Sr. Eduard Rosell Mir, Subdirector General d'Actuacions Urbanístiques.

9.30 - 9.45 h Presentació del III Congrés
Dr. Miquel Vidal, director del Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme.

9.45 - 10.30 h / Conferència inaugural
Dr. Joan Nogué, director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya.

El territori del paisatge vitivinícola. Transformacions, alternatives i economia.
10.30 - 11.15 h Planejament, infrastructures i paisatge al Penedès. El llibre blanc de les estructures presents i futures.
Dr. Miquel Vidal, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura. UPC . Dr. Josep Bertran, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura. URV.

11.45 - 12.30 h El motor econòmic del paisatge vitivinícola. L'enoturisme.
Dr. Pere Lleonard i Dr. Àlvar Garola, economistes.

12.30 - 13.15 h Les varietats autòctones de vinya, la seva història i el seu valor com a complement del paisatge.
Sr. Josep Ma. Puiggròs. Enginyer agrícol. ICEA.

13.15 - 14 h Agricultura i planejament, compatibilitat i potenciació.
Dr. Carles Llop, arquitecte.

El paisatge vitivinícola com a valor cultural

16 - 16.45 h El patrimoni cultural en el paisatge vitivinícola del Penedès. La Via Augusta.
Dr. Josep Bertran, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura. URV.

16.45 - 17.30 h Esdevenir paisatge.
Dr. Miquel Angel Planas, Facultat de Belles Arts. UB.

18 - 18.45 h L'Art en el paisatge: Parcs d'escultures.
Dr. Josep Roy, Facultat de Belles Arts. UB.

18.45 - 19.30 h L'Agència del Paisatge Vitivinícola, què és i la seva aportació.
Dr. Miquel Vidal, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura. UPC.

Divendres 3 de juny

Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès

Enoturisme: economia de futur
9 - 9.30 h Turisme de Catalunya: Estratègies de futur.
Sr. Josep Miralpeix i Casas, Subdirector General de Programació Turística. Generalitat
de Catalunya.

9.30 - 10.15h Le Pôle Oenotouristique de Saint-Cristhol, un projet intercommunal. du Pays de Lunel.
Mr. Jean - Luc Bergeon, alcalde de Saint-Cristhol i president de l'oficina de turisme
de l'aglomeració de Lunel, i Mr. Laurence Mauxion, responsable del projecte.

10.15 - 10.45 h Els projectes Miravinya i Vinyafranca.
Sra. Núria Sala, directora del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès i el Dr. Miquel Vidal, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura. UPC.

11.15 - 12.15 h Cas d'èxit mundial d'enoturisme: experiència de Napa Valley.
Mr. Paul Wagner, assessor enoturístic de Napa Valley.

12.15 - 12.45 h Com aconseguir 1 milió de clients a l'any?
Les sidreries basques una història d'èxit.
Sr. Joxe Mari Alberro, gerent de Sagardún.

12.45 - 13.15 h Enoturisme: 10 claus de l'èxit.
Dr. José A. Donaire. Facultat de Turisme de la UdG i director de l'Institut Superior
d'Estudis Turístics.

13.15 - 14.15 h Taula rodona: Experiències temàtiques d'enoturisme.
Sr. Xavier Zas, gerent dels cellers de Condes de Albarei i Pazo Baion (Ries Baixes); Sr.
Florian Pordch, director de Cal Ruget Bio Hotel; Sr. Jordi Rocafort, gerent d'Heretat
Mas Tinell; Sr. Xavier Roig, sommelier i gerent de Cal Feru. Moderador: Sr. Rainer
Bruises, consultor de l'empresa Innova management.

14.15 - 14.45 h / Conclusions i cloenda.

17 - 20.15 h Recorregut per les instal·lacions efímeres: Vinyafranca 2011.

20.15 - 21.45 h Tast de caves Gran Reserva. Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès.

4 de juny
10 - 12 h Visita als miradors realitzats dins el projecte Miravinya.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi