Les DOP’s catalanes d’oli premien els seus millors prescriptors

| 04/05/2011 a les 08:37h
Arxivat a: Actualitat

Els primers Premis de les Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli van ser lliurats ahir al Palau Robert a Santi Santamaria, Carme Ruscalleda, Maria Isabel Covas y el Col•legi de Farmacèutics de Catalunya.



En una tarda tormentosa i prefutbolística, les cinc denominacions d’origen d’oli catalanes es van reunir al Palau Robert de Barcelona pel solemne lliurament de la primera edició dels Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli, que pretenen distingir les personalitats o institucions que destaquin en la seva tasca de difusió de l’oli d’oliva verge extra amb DOP. Prova de la rellevància d’aquest producte al nostre país, l’acte va comptar amb la presència de nombroses autoritats, liderades pel mateix Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

El moment àlgid de l’acte, presentat pel periodista i escriptor Martí Gironell, va ser la pujada a l’estrada dels premiats per rebre els trofeus i diplomes acreditatius. El primer de sortir, va ser Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, premi a l’entitat, institució o grup. El segon torn va ser per al Carme Ruscalleda, representada pel seu fill, que va ser premiada amb el guardó reservat al cuiner, restaurador o gastrònom. Maria Isabel Covas, cap del Grup de Reserva en Risc Cardiovascular i Nutrició de l’Institut de Reserva de l’Hospital del Mar de Barcelona, va rebre a continuació el premi a l’investigador, professional o dirigent. I finalment, en un instant ple d’emotivitat, Pau Santamaria va recollir el premi especial destinat pòstumament al seu pare Santi Santamaria “per haver contribuït a la utilització de productes de proximitat i la defensa dels productes i productors locals”.

Jordi de Dalmases           Raül Balam Ruscalleda M. Isabel Covas               Pau Santamaria

El conseller Josep Maria Pelegrí va dirigir-se al públic assistent qualificant l’acte “d’íntim i entranyable” i apel·lant a “la necessitat de tenir prescriptors per tot arreu del nostre oli, que és el millor del món”. Pelegrí va destacar el seu suport “a un producte i un sector amb futur, que té qualitat, és saludable i a més té una gran importància sòcio-econòmica”. El conseller, que va referir-se a l’oli d’oliva com a “or líquid a disposició de la gent”, va remarcar també la necessitat de “sumar sinèrgies i iniciatives, sense deixar de pensar també en la internacionalització, juntament amb la dieta mediterrània”.

Aquests primers Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli s’emmarquen en la campanya conjunta de promoció de les cinc DOP catalanes d’oli (DOP Siurana, DOP Les Garrigues, DOP Oli de la Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Oli de l’Empordà), vehiculada sota el lema ‘Tasta’ls’.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

COMENTARIS

felicitats
Carlus, 04/05/2011 a les 20:55
+0
-0
Felicitats als premiats i als mes de 6.000 pagesos que fan possible aquests olis amb denominació d'origen.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA