Per la festa major de Blanes, Mont-Ferrant va presentar L’Americano, Brut Nature, un cava madurat llargament a la cava i germà gran de l’Americano Brut. El nou cava porta també el sobrenom del fundador de la casa i sé un gran reserva, de quaranta-vuit mesos de celler i d’una gran riquesa gustativa que es pot adquirir directament a les caves. L’Americano integra molts varietals de la denominació i tots contribueixen a crear la presència persistent de l’escuma que caracteritza l’elaborat. Però cadascun hi deixa una empremta aromàtica i gustativa que creix i es consolida en relació amb els altres. El xarel•lo i el chardonnay hi aporten fruits secs. El macabeu, herbes provençals. La parellada, pell de poncem, i, amb el chardonnay, un aire marí encantador. En la fermentació hi ha intervingut el sucre de canya, a la manera dels grans mestres de la Xampanya, en detriment, per tant, de l’habitual remolatxa. Tot plegat contribueix a refrescar i tonificar les sensacions gustatives d’un producte més dens que untuós, amb una vinosité agradable a causa de la maduresa, vinositat que es manifesta amb discreció i que, amb fibres de sequedat, és fonament de la profunditat estructural.