Mont-Ferrant presenta L’Americano

| 31/08/2011 a les 13:42h
Arxivat a: Actualitat
El cava és un homenatge al fundador del celler
Per la festa major de Blanes, Mont-Ferrant va presentar L’Americano, Brut Nature, un cava madurat llargament a la cava i germà gran de l’Americano Brut. El nou cava porta també el sobrenom del fundador de la casa i sé un gran reserva, de quaranta-vuit mesos de celler i d’una gran riquesa gustativa que es pot adquirir directament a les caves. L’Americano integra molts varietals de la denominació i tots contribueixen a crear la presència persistent de l’escuma que caracteritza l’elaborat. Però cadascun hi deixa una empremta aromàtica i gustativa que creix i es consolida en relació amb els altres. El xarel•lo i el chardonnay hi aporten fruits secs. El macabeu, herbes provençals. La parellada, pell de poncem, i, amb el chardonnay, un aire marí encantador. En la fermentació hi ha intervingut el sucre de canya, a la manera dels grans mestres de la Xampanya, en detriment, per tant, de l’habitual remolatxa. Tot plegat contribueix a refrescar i tonificar les sensacions gustatives d’un producte més dens que untuós, amb una vinosité agradable a causa de la maduresa, vinositat que es manifesta amb discreció i que, amb fibres de sequedat, és fonament de la profunditat estructural.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà