Els visitants podran gaudir de degustacions gastronòmiques, veure demostracions d’oficis artesans, participar en tallers infantils d’artesania i de gastronomia, maridatges... La fira també inclou dues exposicions: una mostra de pintura feta amb vi, a càrrec d'Steven Foster, i una altra amb el nom 'Plats atípics i monotips'.
L’objectiu central de Gastroart és impulsar els productes gastronòmics de proximitat, de qualitat i artesans en totes les seves variants, així com activitats lúdiques i formatives. Es tracta d’una fira monogràfica que pretén ressaltar el prestigi i l’excel·lència de la gastronomia i dels productes del territori i de la cuina selvatana, recuperar la identitat única de la nostra terra i promocionar el potencial de la gastronomia com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial.
A Hostalric es va constituir el Clúster d’Elaboradors de Productes Gourmet, un organisme que ha nascut per promoure la competitivitat del sector català de l’alimentació gourmet per tal de poder assolir amb garanties els processos d’innovació i internacionalització, mitjançant l’establiment de sinergies estratègiques, l’intercanvi de coneixements cientifico-tècnics o l’establiment de polítiques d’actuació comunes.