gintònic

​Els 5 pecats que has d'evitar quan preparis un gintònic

Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat

Com es fa el gintònic perfecte?

| 08/06/2018 a les 09:28h
Arxivat a: Per aprendre'n, gintònic, Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Et consideres tot un expert preparant gintònics? Creus reunir tota l'expertesa necessària al voltant d'aquest clàssic dels combinats? Posa't a prova! Amb motiu del Dia Internacional del Gin, Chase, l'única destil·leria familiar i independent del Regne Unit, revela els 5 errors més comuns a l'hora de preparar un gintònic.

1. L'ordre dels ingredients sí que altera el producte

Si penses que barrejar tots els ingredients de qualsevol manera, remoure i afegir un cítric, vas molt desencaminat. Sempre s'ha d'afegir primer la ginebra, en cas contrari no es barreja bé i no aconseguim equilibri amb el gust. Després, és recomanable incloure la tònica -amb una cullera trenada-, que permet que aquesta conservi les seves bombolles. I finalment, el cítric.

2. Compte amb les proporcions!

És cert que les proporcions depenen de les preferències de cadascú, però per fer-ho bé cal fer cas als experts. 5 cl d'una ginebra de qualitat per cada 20 cl de tònica, és la proporció ideal perquè aquest combinat sigui l'ànima de la festa.

3. Got de tub? prohibidíssim

Ja hem aconseguit superar els gintònics mal fets, servits en gots de tub... El tub fa que la beguda agafi temperatura més ràpid, i no permet gaudir bé de les aromes. L'ideal és utilitzar una copa gran de forma esfèrica -copa baló-, que a més té més capacitat. Refreda-la abans d'utilitzar-la.

4. Menys sucs, més sabor

Per donar-li una aroma cítric a la teva copa, no s'ha d'utilitzar el suc de la llima o de la llimona, únicament utilitza l'escorça o la pell del cítric. Si utilitzem molt els sucs, el carbònic de la tònica desapareix i es perd el sabor i l'essència del conjunt.

5. Els glaçons casolans no són la millor opció

No es recomana l'ús de glaçons casolans, han de ser glaçons de gel industrial, ja que els casolans triguen menys a fondre i no refreden la copa igual que els industrials. A més, un detall molt important: els glaçons fets a casa agafen diferents aromes del congelador i degraden el gust de la beguda.

Font: Chase Distillery

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Aires de Garbet, un dels vins més emblemàtics del celler Perelada (D.O. Empordà), ha estat inclòs en The World’s Best Sommeliers’ Selection.
Imatge il·lustrativa
​"Sense", amb 150 referències -zero alcohol- està situada al cor del barri de Gràcia
Imatge il·lustrativa
El primer concert tindrà lloc el proper dijous 7 de març al celler vell de Vins El Cep (Can Llopart de les Alzines, Espiells).