Consells per tastar

Deu coses que heu de saber de les aromes del vi i de l’examen olfactiu

Tant la copa com la temperatura de servei són importants

Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

Set coses que has de saber per gaudir més tastant un vi

| 09/10/2018 a les 20:00h
Arxivat a: Saber-ne més, temperatura dels vins, copes, aromes
Imatge il·lustrativa
1- Hi ha més de 400 components volàtils coneguts del most i del vi.

2- L’olfacte és 10.000 vegades més sensible que el gust, però la sensibilitat olfactiva varia molt entre les persones i en un mateix individu, depenent de les condicions físiques i fisiològiques del moment.

3- L'home és capaç de distingir més de 400.000 olors, mentre que el gust es basa en les quatre sensacions principals de salat, dolç, amargant i àcid.

4- L’home ha viscut una regressió respecte a l’ús de l’olfacte a causa de la seguretat de les condicions de la vida moderna, que requereixen un ús molt limitat d’aquest sentit.

5- L'olfacte és una qüestió de combinatòria, ja que la simple olor d'una rosa és una suma de 275 compostos aromàtics.

6- La facultat de distingir una olor d’una altra, de reconèixer-la i d’anomenar-la, es pot entrenar.

7- Les aromes són fonamentals per reconèixer eventuals defectes o malalties que s’hagin pogut desenvolupar durant el procés de vinificació o conservació d'un vi.

8- Les aromes són detectades pel nas a través de les cèl·lules receptores -denominades neurones olfactives: el “cervell del nas”- situades a les fosses nasals.

9- Es calcula que tenim al voltant de 500 milions de neurones receptores d’olors.

10- En un vi hi ha àcids, sals, sucres, etcètera, dotats cadascun d’una aroma -i gust- particular, entre ells poden potenciar-se o diluir-se i entre tots componen l’“esquelet olfactiu” del vi.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008