Acústic Blanc 2017, d’Acústic Celler, i L’Alleu Negre 2017 del Celler Vendrell Rived representaran la DO Montsant en els actes promocionals que faci el consell regulador.
El panell de tast de la DO, en un tast a cegues organitzat conjuntament amb VITEC, ha escollit els dos vins. Cal dir que els consens pel que fa als vins triats va ser gairebé absolut.
Acústic Blanc, 2017
Prové de vinyes d'entre 40 i 80 anys de terrenys pobres i pedregosos. Majoritàriament fet amb garnatxa blanca (85%) que és la que li aporta l'estructura i el caràcter. L'afinen amb un cupatge de macabeu, garnatxa roja i pansal.
Amb 3 mesos de fermentació en bótes noves de roure francès i 6 més de criança en mares, l’Acústic Blanc és un vi complex i expressiu.
Mostra unes aromes complexes i molt mediterrànies -herbes com el romaní-. Destaca també la fruita fresca. Bona acidesa en boca.
L’Alleu Negre 2017
Amb criança de 12 mesos en bóta de roure francès, L’Alleu és fruit d’un cupatge de garnatxa i la carinyena.
Es tracta del primogènit del Celler Vendrell Rived, i el seu nom fa referència a la finca on es va construir el celler l’any 2000.
Provinent de vinyes velles amb edats compreses entre els 50 i els 80 anys, els ceps creixen en sòls calcaris i argilosos, i són treballats mitjançant una viticultura tradicional -amb verema manual- i ecològica, sota la certificació CCPAE.
L’Alleu és un vi negre concentrat, potent i elegant. Té aromes llamineres, amb records a fruits vermells madurs i amb tocs torrats de la criança. En boca és poderós i persistent.