Un 10% del Vinyarets és sumoll
Família Torres treu al mercat un vi negre per
"embotellar el paisatge del Penedès", elaborat amb un 50% de garnatxa, un 40% d'ull de llebre i un 10% de sumoll. Les vinyes pròpies del celler, juntament amb el treball i les vinyes de 10 viticultors més, han fet possible aquest vi negre Vinyarets 2018 que surt al mercat a un preu aproximat de 12 euros.
Segons Miquel Torres Maczassek, director general del grup,
"tenim la necessitat de treballar amb aquestes varietats més antigues i històriques del Penedès. Xavi Esteve, l'arqueòleg que ens ajuda a interpretar el Penedès, ha trobat la llavor més antiga de raïm de Catalunya a la nostra vinya del Penedès. I data de fa més de 4000 anys".
Les tres varietats, garnatxa, ull de llebre i sumoll són de Santes Creus, Torrelles de Foix i de diferents punts del Penedès respectivament. Miquel Torres comenta que
"són petites vinyes que representen el Penedès històric, el d'abans de la fil·loxera".
El vi és equilibrat i amb bona acidesa. Amb un postgust força llarg de fruita vermella, i unes notes molt subtils de criança en fusta -un 40% del vi envelleix en bótes de segon any-. Un vi elegant fet per arribar a tots els públics i utilitzar com a
"punta de llança per mostrar el paisatge del Penedès".
Se n'han elaborat 16.000 ampolles, i el pròxim més de febrer s'ampliarà la col·lecció Vinyarets amb un monovarietal Xarel·lo 2019.