El web de la DO Empordà incorpora un nou apartat que
reuneix 360 vins de la denominació que es poden comprar online i rebre a casa. La plataforma enllaça cada producte amb la botiga virtual del web de cada celler -si en ténen- o amb el web del celler o el correu electrònic si no tenen botiga.
El nou apartat del web organitza els vins per categories:
blanc, blanc amb bóta, rosat, negre, negre amb bóta, dolç i escumós. Cada vi inclou una fitxa amb la informació del preu i les condicions de venda. En la majoria dels casos, es redirigeix a l'usuari a la botiga online de cada celler perquè acabi de formalitzar l'operació. En el cas que el celler no disposi de botiga online, es facilita un mail o telèfon de contacte per realitzar la comanda.
Alguns cellers realitzen l'enviament dels vins de manera gratuïta, mentre que d'altres fixen una quantitat mínima de compra per fer-se càrrec de les despeses de transport dels productes.
A banda de la creació d'aquesta nova plataforma unificada de venda, la DO Empordà organitza cada dissabte tastos de vins online dirigits per sommeliers o restauradors. La xef Carme Ruscalleda, els cuiners Pep Nogué i Miquel Aldana, o els someliers Gerard Geli o Audrey Doré han participat en les primeres sessions dels 'Tastos confinats de vins DO Empordà', que es poden seguir al 'Live' de l'Instagram de la DO Empordà.
Els participants de l'activitat poden demanar els vins de cada tast durant la setmana per rebre'ls al domicili i, d'aquesta manera, poder seguir la sessió del dissabte tastant els vins seleccionats.
Més de 450 usuaris de mitjana s'han connectat a les sis primeres sessions dels tastos confinats i s'han venut més de 250 lots de vins que han arribat als domicilis dels participants a través de distribuïdors i botigues de vins que també col·laboren en la proposta. El proper tast de vins confinats tindrà lloc aquest dissabte 9 de maig i anirà a càrrec d'Oriol Rovira, del Restaurant Els Casals, i amb els vins Mosst 2019, de Masia Serra, i 30.70 2019 del celler Hugas de Batlle.