Dissabte, 14 de desembre de 2024
Els vins de la setmana

Jean Leon xarel·lo 2019: un glop de Penedès

Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell

Joan Nebot 9 d'octubre de 2020 a les 08:37

Al celler Jean Leon, per homenatjar el seu fundador, que el 1962 va triar el Penedès per a elaborar vins al més alt nivell mundial, han triat la varietat local més representativa: el xarel·lo, i li han extret al màxim els seus trets més característics.

Tant és així, que més semblaria que el xarel·lo, en lloc de fermentar-lo, l’hagin destil·lat per tal d’extreure’n l’essència, perquè les aromes són potentíssimes, fins i tot exuberants, amb notes cítriques i de fonoll que planen damunt un fons de fruita blanca, préssec i albercoc.

A la boca, entra molt àgil i fresc, es nota gairebé cruixent, amb un volum que emplena el paladar amb una sensació densa i un punt llaminera.

És una ampolla de xarel·lo, sí, però té tan concentrades les característiques d’aquesta varietat, que sembla talment un glop de Penedès.

Té un preu recomanat de 13:45 €.
Participació