Som en temps de castanyes, moniatos, dies més curts, de núvols, fred i pluja. Temps de treure abrics i bufandes i temps de gaudir dels dolços que més ens agraden, els panellets.
Us proposem una recepta de panellets de pinyons, un postre al que li va genial una Malvasia de Sitges o un Moscatell del Penedès. Un vi ranci sec amb més cos també pot ser una bona opció.
Anem per parts per no perdre detall de cap ingredient i pas a pas de la recepta de panellets. Renteu-vos bé les mans, ja que ens empastifarem amb tota la massa… Si no no serien panellets de veritat!
Recomanem fer la recepta de panellets amb tota la família, amb els més petits i, fins i tot, amb els més negats a la cuina.
Els ingredients que necessitarem per fer els panellets de pinyons són:
- 300 g. de moniato blanc
- 200 g. sucre blanc
- 2 ous
- 500 g. de farina d’ametlla
- 150 g. de pinyons
Els passos per fer aquesta recepta de panellets són els següents:
En primer lloc, agafarem una cassola i bullirem amb aigua abundant el moniato blanc. Un cop cuit, el pelarem i el reservem en un bol. En el mateix bol on tenim el moniato afegirem, el sucre, la farina d'ametlla i un ou. Ara és quan toca barrejar-ho tot amb les mans enèrgicament fins a obtenir una massa homogènia i compacte.
A continuació, taparem la massa dels panellets amb paper film i la reservarem a la nevera d’un dia per l’altre.
L'endemà ja podrem utilitzar la massa per continuar el procés d’elaboració dels panellets.
Pre-escalfem el forn a 180ºC per guanyar temps.
Foto: Cristina Fernández
Tot seguit, començarem a fer boles amb la massa, que quedin ben rodones, i les passarem pels pinyons. Batrem l’altre ou que havíem reservat i pintarem els panellets perquè així quan els posem al forn quedin ben daurats i brillants.
Els anirem posant en una safata amb paper
sulfuritzat especial de forn.
Els deixarem coent al forn durant 15-20 min a 180ºC, fins que estiguin daurats. Ja cuits, deixarem que es refredin i ja els tindrem llestos per menjar!