Divendres, 4 d'octubre de 2024
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Bikini de galta de porc amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc

Redacció 29 d'octubre de 2020 a les 17:54

 
Tenim un vi negre amb una mica de criança elaborat amb Garnatxa Negra de la DO Catalunya, i cuinarem un bikini especial fet amb galta de porc.

Bikini de galta de porc

✏️ Ingredients:

✔️ 4 galtes de porc
✔️ 2 cebes
✔️ 2 grans d'all
✔️ 120 mil·lilitres de vi negre
✔️ pebre, farigola
✔️ 1 c / c de pasta de curri vermell (opcional)
✔️ oli d'oliva verge extra
✔️ sal
✔️ pa de motlle sense crosta
✔️ pebrots confitats
✔️ vi negre amb criança de la DO Catalunya

📖 Preparació:

- Pelar la ceba i tallar-la. Pelar els grans d'all. 
- Posar un bon raig d'oli en una cassola i quan estigui calent, incorporar les galtes salpebrades al gust, daurar per ambdós costats i incorpora la ceba i els alls.
- Escalfar a foc lent uns 15 minuts.
- Incorporar el pebre, la farigola, la pasta de curri, barrejar bé i regar amb el vi de la DO Catalunya. 
- Deixar coure uns 60 minuts o fins que la galta estigui tendra.
- Retirar les galtes. Reduir la salsa a la mateixa cassola.
- Planxar l'entrepà en una paella amb una mica de mantega i finalment afegir uns pebrots confitats a dins per donar un toc avinagrat i cruixent.

Un vi negre amb un toc especiat i una bona acidesa és ideal per acompanyar els greixos d'aquestes carns.
Participació