Tenim un vi negre amb una mica de criança elaborat amb Garnatxa Negra de la DO Catalunya, i cuinarem un
bikini especial fet amb galta de porc.
Bikini de galta de porc
✏️
Ingredients:
✔️ 4 galtes de porc
✔️ 2 cebes
✔️ 2 grans d'all
✔️ 120 mil·lilitres de vi negre
✔️ pebre, farigola
✔️ 1 c / c de pasta de curri vermell (opcional)
✔️ oli d'oliva verge extra
✔️ sal
✔️ pa de motlle sense crosta
✔️ pebrots confitats
✔️ vi negre amb criança de la DO Catalunya
📖
Preparació:
- Pelar la ceba i tallar-la. Pelar els grans d'all.
- Posar un bon raig d'oli en una cassola i quan estigui calent, incorporar les galtes salpebrades al gust, daurar per ambdós costats i incorpora la ceba i els alls.
- Escalfar a foc lent uns 15 minuts.
- Incorporar el pebre, la farigola, la pasta de curri, barrejar bé i regar amb el vi de la DO Catalunya.
- Deixar coure uns 60 minuts o fins que la galta estigui tendra.
- Retirar les galtes. Reduir la salsa a la mateixa cassola.
- Planxar l'entrepà en una paella amb una mica de mantega i finalment afegir uns pebrots confitats a dins per donar un toc avinagrat i cruixent.
Un vi negre amb un toc especiat i una bona acidesa és ideal per acompanyar els greixos d'aquestes carns.