Tenim un vi negre amb criança elaborat amb Cabernet Sauvignon de l'Urgell amb DO Catalunya, i cuinarem un
kebab català amb coll de xai.
Recepta de kebab català
✏️
Ingredients pel kebab:
✔️ coll de xai
✔️ canyella
✔️ tomàquet
✔️ ceba
✔️ enciam
✔️ pa de pita
✏️
Ingredients per la salsa tzatziki:
✔️ 1 cogombre
✔️ 1 iogurt grec
✔️ 1 gra d'all
✔️ suc de llimona
✔️ julivert o menta
✔️ sal
✔️ pebre negre
✔️ oli d'oliva
📖
Preparació:
Marca el coll de xai tallat en una paella i cobreix amb aigua i una branca de canyella, tapa i cou a foc mitjà durant 1 hora aproximadament o fins que estigui tendre, separa la carn de coll i reserva, redueix la salsa restant fins a obtenir una crema i afegeix-la a la carn de coll desossat, reserva-ho.
Per a la salsa
tzatziki, ratlla el cogombre i el deixem escórrer, tira en un bol el cogombre ratllat juntament amb el iogurt, el gra d'all pelat i picat, pebre i sal al gust, la menta o el julivert, el suc de llimona i l'oli. Barreja-ho tot bé amb una cullereta, reserva-ho.
Monta en un pa de pita, la carn amb l'enciam, tomàquet i ceba al gust i decora-ho amb la salsa
tzatziki.