Divendres, 4 d'octubre de 2024
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Kebab català amb coll de xai amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de cabernet sauvignon de la DO Catalunya per fer kebab català amb coll de xai

Redacció 6 de novembre de 2020 a les 08:41

 
Tenim un vi negre amb criança elaborat amb Cabernet Sauvignon de l'Urgell amb DO Catalunya, i cuinarem un kebab català amb coll de xai.

Recepta de kebab català

✏️ Ingredients pel kebab:

✔️ coll de xai
✔️ canyella
✔️ tomàquet
✔️ ceba
✔️ enciam
✔️ pa de pita

✏️ Ingredients per la salsa tzatziki:

✔️ 1 cogombre
✔️ 1 iogurt grec
✔️ 1 gra d'all
✔️ suc de llimona
✔️ julivert o menta
✔️ sal
✔️ pebre negre
✔️ oli d'oliva

📖 Preparació:

Marca el coll de xai tallat en una paella i cobreix amb aigua i una branca de canyella, tapa i cou a foc mitjà durant 1 hora aproximadament o fins que estigui tendre, separa la carn de coll i reserva, redueix la salsa restant fins a obtenir una crema i afegeix-la a la carn de coll desossat, reserva-ho.

Per a la salsa tzatziki, ratlla el cogombre i el deixem escórrer, tira en un bol el cogombre ratllat juntament amb el iogurt, el gra d'all pelat i picat, pebre i sal al gust, la menta o el julivert, el suc de llimona i l'oli. Barreja-ho tot bé amb una cullereta, reserva-ho.

Monta en un pa de pita, la carn amb l'enciam, tomàquet i ceba al gust i decora-ho amb la salsa tzatziki.
Participació