Divendres, 4 d'octubre de 2024
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Espaguetis de gamba vermella amb la bisque dels seus caps i garnatxa blanca de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi blanc amb criança de la Garnatxa Blanca de la DO Catalunya, per fer una recepta de pasta amb una bisque de gamba vermella

Redacció 13 de novembre de 2020 a les 08:33

 
Tenim una garnatxa blanca de la DO Catalunya amb una mica de criança i li cuinarem uns espaguetis de gamba vermella amb la bisque dels seus caps.

Recepta d'espaguetis de gamba vermella

✏️ Ingredients:

✔️ 400 g d'espaguetis
✔️ 200 g de gamba vermella
✔️ 1 ceba
✔️ 1 pastanaga
✔️ 1 tomàquet
✔️ 50 g de tomàquet sec
✔️ 1 all
✔️ Sal i pebre
✔️ Julivert


📖 Preparació de la recepta d'espaguetis amb gambes:
 
- Pela les gambes, reserva la carn i salteja en una paella la resta amb l'all, la pastanaga i la ceba tallada a brunoise.

- Ofega l'elaboració amb aigua i deixa coure 8 minuts.

- Tritura-ho tot i cola-ho. Reserva la bisque.

- Cou al gust la pasta en aigua salada. Escorre-la.

- En una paella salteja l'all i el tomàquet sec amb oli, afegeix els espaguetis i la bisque.

- Afegeix les gambes 2 minuts abans perquè es coguin.

- Emplata i decora amb julivert.
 
La garnatxa blanca al servei dels productes del mar potencia la seva salinitat i compensa les notes lleument dolces del marisc. Maridarà a la perfecció amb pastes amb tocs de mar, peixos i marisc.    
Participació