Tenim un vi blanc elaborat amb
chardonnay de la DO Catalunya, amb una mica de criança, i li cuinarem uns
gnocchi casolans als 4 formatges, nous i alfàbrega.
Recepta gnocchi casolans als quatre formatges
✏️
Ingredients:
✔️ 400 g de patates (varietat "monalisa")
✔️ 2 rovells d'ou grans
✔️ 60 grams de farina
✔️ 4 formatges diferents
✔️ Nata per cuinar
✔️ 1 ceba
✔️ Nous
✔️ Alfàbrega fresca
✔️ Sal, pebre i nou moscada
📖
Preparació de la recepta de gnocchi casolans als quatre formatges:
- En primer lloc preescalfar el forn a 200 graus. Sota l'aixeta oberta raspem lleugerament les patates amb una forquilla. Després les escorrem i netegem suaument amb un drap de cotó. Punxem les patates per tot arreu amb la forquilla i les posem al forn aproximadament 45 minuts o una hora depenent de la varietat de patata.
- Mentre que les patates estan encara calentes tallar-les a rodanxes per la meitat de forma longitudinal. Treure la carn de la patata de la pell i deixar-la en un recipient. Passem les patates per un passapuré, al resultat li afegim els rovells d'ou i la farina i barregem fins a aconseguir una massa.
- Aplanar la massa amb les mans i doblegar fins a formar una mena de xurros d'uns 4 cm tallem els nyoquis al gust i fem una marca amb la forquilla.
- Per cuinar els nyoquis és similar a la pasta, però necessiten poc temps. Utilitza un recipient ampli amb força aigua i sal. Afegir els nyoquis quan l'aigua bulli (no han de coure molts de cop, ja que s'enganxen entre si), cuinar fins que els nyoquis surin a la superfície de l'olla, sobre 1 hora i 30 minuts.
- Per a la salsa talla una ceba a brunoise i pochala durant 20 minutes fins a aconseguir caramel·litzar, afegeix la nata, el formatge i cou 5 minuts a foc mitjà.
- Afegeix els nyoquis a la salsa i emplatar al gust amb un rovell d'ou al mig, decora amb nous i alfàbrega.
La varietat chardonnay passada per fusta anirà molt bé amb taules de formatges de vaca o de cabra i amb pastes amb salses lleugeres com una carbonara. Pebres blancs, gingebres, nous moscades... són espècies que mariden molt bé amb aquests tipus de vins.