Divendres, 4 d'octubre de 2024
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Gnocchi casolans als 4 formatges amb nous i alfàbrega

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi blanc amb criança de Chardonnay de la DO Catalunya, per fer una recepta de gnocchi casolans als 4 formatges

Redacció 19 de novembre de 2020 a les 20:30

 
Tenim un vi blanc elaborat amb chardonnay de la DO Catalunya, amb una mica de criança, i li cuinarem uns gnocchi casolans als 4 formatges, nous i alfàbrega.

Recepta gnocchi casolans als quatre formatges

✏️ Ingredients:

✔️ 400 g de patates (varietat "monalisa")
✔️ 2 rovells d'ou grans
✔️ 60 grams de farina 
✔️ 4 formatges diferents
✔️ Nata per cuinar
✔️ 1 ceba
✔️ Nous
✔️ Alfàbrega fresca
✔️ Sal, pebre i nou moscada


📖 Preparació de la recepta de gnocchi casolans als quatre formatges:
 
- En primer lloc preescalfar el forn a 200 graus. Sota l'aixeta oberta raspem lleugerament les patates amb una forquilla. Després les escorrem i netegem suaument amb un drap de cotó. Punxem les patates per tot arreu amb la forquilla i les posem al forn aproximadament 45 minuts o una hora depenent de la varietat de patata.

- Mentre que les patates estan encara calentes tallar-les a rodanxes per la meitat de forma longitudinal. Treure la carn de la patata de la pell i deixar-la en un recipient. Passem les patates per un passapuré, al resultat li afegim els rovells d'ou i la farina i barregem fins a aconseguir una massa.

- Aplanar la massa amb les mans i doblegar fins a formar una mena de xurros d'uns 4 cm tallem els nyoquis al gust i fem una marca amb la forquilla.

- Per cuinar els nyoquis és similar a la pasta, però necessiten poc temps. Utilitza un recipient ampli amb força aigua i sal. Afegir els nyoquis quan l'aigua bulli (no han de coure molts de cop, ja que s'enganxen entre si), cuinar fins que els nyoquis surin a la superfície de l'olla, sobre 1 hora i 30 minuts.

- Per a la salsa talla una ceba a brunoise i pochala durant 20 minutes fins a aconseguir caramel·litzar, afegeix la nata, el formatge i cou 5 minuts a foc mitjà.

- Afegeix els nyoquis a la salsa i emplatar al gust amb un rovell d'ou al mig, decora amb nous i alfàbrega.  

La varietat chardonnay passada per fusta anirà molt bé amb taules de formatges de vaca o de cabra i amb pastes amb salses lleugeres com una carbonara. Pebres blancs, gingebres, nous moscades... són espècies que mariden molt bé amb aquests tipus de vins.
Participació