Tenim un
vi negre jove elaborat amb Merlot de la DO Catalunya, i li cuinarem unes postres; un tiramisú amb te matxa
Recepta de tiramisú amb te matxa
✏️
Ingredients:
✔️ Melindros
✔️ 4 ous
✔️ 200 g de sucre en pols
✔️ 500 g de formatge mascarpone
✔️ 50 ml de licor Amaretto
✔️ 370ml de cafè fred
✔️ 50 g de pols de te matxa
📖
Preparació de la recepta de Tiramisú exprés amb te matxa:
- Aboca els rovells d'ou i el sucre al bol. Bat fins que blanquegi. Afegeix el licor i el formatge mascarpone. Bat-lo molt suau durant 2 minuts. Reserva'l.
- Aboca les clares d'ou al bol. Bat-lo fins a obtenir una merenga molt ferma.
- Incorpora suaument les clares d'ou a la crema de mascarpone amb una espàtula. Posa-ho 4 hores la nevera.
- Submergeix els melindros al cafè. Col·loca'ls en el fons d'una plata. Cobreix-los amb crema. Repeteix l'operació fent una segona capa. Escampa te matxa en pols. Reserva'l a la nevera.
- Serveix el tiramisú molt fred.
Un Merlot jove combinarà perfectament amb bolets, vegetals a la brasa i fumats, però també amb cafè, té, coco o xocolata... Un negre jove amb notes làctiques i poca acidesa pot acompanyar perfectament les postres, compensant la dolçor i reforçant les notes de cacau i cafè.