Divendres, 4 d'octubre de 2024
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Tiramisú amb te matxa amb un merlot jove de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre jove de la DO Catalunya elaborat amb Merlot, per fer una recepta de tiramisú expres amb te matxa

Redacció 25 de novembre de 2020 a les 17:49

 
Tenim un vi negre jove elaborat amb Merlot de la DO Catalunya, i li cuinarem unes postres; un tiramisú amb te matxa

Recepta de tiramisú amb te matxa
✏️ Ingredients:

✔️ Melindros
✔️ 4 ous
✔️ 200 g de sucre en pols
✔️ 500 g de formatge mascarpone
✔️ 50 ml de licor Amaretto
✔️ 370ml de cafè fred
✔️ 50 g de pols de te matxa


📖 Preparació de la recepta de Tiramisú exprés amb te matxa:

- Aboca els rovells d'ou i el sucre al bol. Bat fins que blanquegi. Afegeix el licor i el formatge mascarpone. Bat-lo molt suau durant 2 minuts. Reserva'l.
- Aboca les clares d'ou al bol. Bat-lo fins a obtenir una merenga molt ferma.
- Incorpora suaument les clares d'ou a la crema de mascarpone amb una espàtula. Posa-ho 4 hores la nevera.
- Submergeix els melindros al cafè. Col·loca'ls en el fons d'una plata. Cobreix-los amb crema. Repeteix l'operació fent una segona capa. Escampa te matxa en pols. Reserva'l a la nevera.
- Serveix el tiramisú molt fred.

Un Merlot jove combinarà perfectament amb bolets, vegetals a la brasa i fumats, però també amb cafè, té, coco o xocolata... Un negre jove amb notes làctiques i poca acidesa pot acompanyar perfectament les postres, compensant la dolçor i reforçant les notes de cacau i cafè. 
 
Participació