Dissabte, 14 de desembre de 2024
Baròmetre del Vi Català

Quins són els criteris dels catalans per escollir un vi a un restaurant?

El Baròmetre del Vi Català -elaborat el 2019- mostra una gran quantitat de dades basades en la població i amb la seva relació amb el vi

Redacció 9 de novembre de 2021 a les 20:24
El Baròmetre del Vi Català va ser elaborat el 2019 per Cupatges i la consultora Visirius, amb el patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes; DO Catalunya, DO Penedès, DO Costers del Segre, DO Empordà, DO Conca de Barberà i DO Pla de Bages. Són les úniques dades de les que disposa el sector basades en la població i la seva relació amb el vi. Segons el baròmetre - que recordem que va ser elaborat abans de la pandèmia -, els tres criteris més importants a l’hora d’escollir un vi, ja sigui per a consum quotidià com en una carta de restaurant són, per aquest ordre: el preu (i la relació qualitat - preu), la Denominació d’Origen (o un criteri de proximitat) i la marca del vi i del celler.

Us deixem un vídeo amb una petita mostra d'algunes de les dades del Baròmetre del Vi Català


La metodologia per recollir la informació del Baròmetre de Consum del vi Català va ser l'enquesta 'online', a una població de 1000 persones (amb un error mostral global de ±3%) entre 18 i 65 anys i amb una distribució proporcional per criteris demogràfics oficials (IDESCAT).

Les dades, tal com mostra la gràfica, destaquen la importància que té el sommelier al restaurant per tant, la transcendència que conegui amb quins menjars combinen els vins i en quines ocasions de consum cada vi és més idoni. Els altres criteris que mencionen són la recomanació prèvia d’amistats i el consens per escollir-lo entre tots.






 
Participació