Després de dos anys molt complicats a conseqüència de la gran sequera de 2019 i la greu afectació de míldiu de 2020,
la DO Montsant ha tancat la verema més productiva dels darrers 5 anys, amb 8,7 milions de quilos veremats. Un increment de la producció que va arribar acompanyat d’un bon estat sanitari del raïm, la qual cosa garanteix vins de gran qualitat per a aquesta anyada.
Aquest bon estat del raïm és gràcies també a
l’aposta que els viticultors i cellers per l’agricultura sostenible amb 700 hectàrees (un 40%) apostant per tècniques de confusió sexual que han demostrat una gran efectivitat al llarg dels darrers anys. Arribar a aquestes xifres, en una zona com la DO Montsant, on la gran majoria de les parcel·les són petites i pertanyen a molts viticultors, és tot un èxit i garanteix uns bons resultats de cara al futur.
La DO fa 20 anys
El mes de novembre d’aquest 2021 que ja s’acaba ha estat també el tret de sortida del 20è aniversari de la DO Montsant. Una fita que ha de servir per posar en valor l’enorme esforç portat a terme per tots els que han format part de la DO al llarg d’aquestes dues dècades, mantenint-se sempre fidels a la seva filosofia i manera de fer. El resultat, uns vins que es poden trobar avui dia a taules de més de 40 països, i les xifres no paren de créixer.
Respecte per l’origen i rigor en la feina
L’aposta per elaborar
vins sostenibles amb les varietats històriques del territori (garnatxes i carinyenes), continuarà sent un dels eixos centrals de la DO Montsant per a aquest pròxim 2022 i continuar millorant la traçabilitat del producte mitjançant els controls a la vinya i als cellers, així com als processos d’etiquetatge dels vins, de manera que el consumidor, a l’hora de comprar un vi Montsant, compti amb totes les garanties de qualitat i origen d’aquell vi. Un exercici de transparència que és avui més necessari que mai i on la DO Montsant posarà encara més esforços amb nous projectes que veuran la llum al llarg dels primers mesos d’aquest 2022.