Dissabte, 14 de setembre de 2024

Nou projecte d'IA de Codorníu per la gestió eficient a la producció alimentària

Amb un pressupost de 5,1M€ -3M€ en ajuts Next Generation- per una gestió industrial intel·ligent, predictiva i més eficient, gràcies a les noves tecnologies

Cupatges 23 de febrer de 2022 a les 18:55
Noves tecnologíes en la indústria alimentària
Un consorci de set empreses liderat per Raventós Codorníu ha engegat un ambiciós projecte per aplicar la Intel·ligència Artificial als processos de producció de la indústria alimentària. Es tracta d'ALIMENT 21 – Indústria alimentària intel·ligent del segle XXI, que té com a principal objectiu incrementar l'eficiència de la gestió industrial al sector alimentari, augmentar-ne la qualitat i seguretat i reduir-ne l'impacte ambiental (consum energètic i hídric) aplicant noves tecnologies, principalment la Intel·ligència Artificial.

ALIMENT 21 compta amb un pressupost de 5.116.810 € i amb una ajuda de 3.097.895 €. Està subvencionat pel CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial) amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació i cofinançat pels Fons Europeus Next Generation i es tracta de l'únic projecte d'alimentació aprovat a la convocatòria 2021 del programa estatal “Misiones, Ciència i Innovació”.

El projecte, que acaba de començar i finalitza el 2024, el fan de forma consorciada tres companyies del sector alimentari (Codorníu i les càrnies Aldelís i Prolongo) i quatre enginyeries o proveïdors tecnològics.

Avançant cap a la indústria 4.0


Codorníu, que en aquest projecte compta amb l'ajuda del centre tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya, avança des de fa anys cap a la indústria 4.0, que aprofita tecnologies com la Intel·ligència Artificial per guanyar eficiència i competitivitat. El seu objectiu és optimitzar tots els processos (des de la vinya fins a l'expedició de l'ampolla): millorar la presa de decisions (gràcies a la monitorització de vinyes o de la línia de producció); ser més sostenibles reduint consums energètics i daigua; millorar la innovació dels caves, etc.

També s'utilitzaran dades d'altres sistemes i de sensors IoT per desenvolupar escenaris predictius i prescriptius orientats a millorar la producció de manera més sostenible al sector agroalimentari.
Participació