Després de dues edicions marcades per la pandèmia, el festival torna al seu format habitual amb una setantena de propostes presencials, tot i que el festival mantindrà algunes mesures aplicades durant les darreres edicions, com celebrar la majoria d'activitats a l'aire lliure o limitar els aforaments.
El festival, ja des d'aquesta edició, aplicarà el màxim possible la filosofia dels
Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Bona part de les activitats programades aplicaran alguns dels criteris recollits a l'agenda, com l'aposta per la sostenibilitat, l'ús d'energia neta, o el foment dels productes de proximitat. El visitant podrà gaudir de passejades al parc natural del Cap de Creus, plantar ceps o fer MindfulWines als cellers empordanesos.
6 propostes enoturístiques que voldràs fer
1. Tastos en espais singulars
El festival recupera una de les activitats 'TOP' de les darreres edicions: els
tastos en espais singulars, on es 'mariden' els vins de la Ruta del Vi DO Empordà amb espais monumentals i paisatgístics com el monestir de Sant Pere de Rodes, el castell de Quermançó, el cim de Quermany de Pals o la Pedrera de Barcelona.
2. Tastos amb personalitat
Diferents personatges públics amants del vi proposen tastos dels vins empordanesos que més els agraden. Alguns dels personatges d'enguany són la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, l'escriptora Empar Moliner o el director dels Premis Vinari, Ramon Roset.
Foto: Ruta del vi de l'Empordà
3. Esmorzars de forquilla entre vinyes
Esmorzars en una quinzena de cellers amb la participació de xefs del col·lectiu Cuina del Vent i dels clubs d'Enogastronomia i Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme. L'àpat consisteix en diversos entrants, un plat principal i unes postres, tot plegat maridat amb els vins de cada celler.
4. Maridatges, tiberis i tastos únics.
A banda dels esmorzars de forquilla, la programació del VÍVID 2022 inclourà també un bon nombre d'activitats enogastronòmiques, com maridatges, tiberis o tastos únics com el tast 'Garnatxa versus carinyena: batalla de vins', a Perelada, les rutes enogastronòmiques a Figueres o els maridatges de vins amb productes de proximitat: formatge,
foie, xocolata o flors.
Foto: Ruta del vi de l'Empordà
5. Enoturisme actiu
La programació inclou un bon nombre d'activitats d'enoturisme actiu amb propostes per descobrir el territori i tastar-lo. Marxes populars entre vinyes, Enocaiac o passejades pels arrossars de Pals.
6. Art i vi
El Vívid també ofereix activitats que mariden l'enoturisme amb diverses disciplines artístiques a cellers: concerts i arrossades, maridatges literaris, balls tradicionals...