La directora general de l’
INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, han signat un conveni perquè les dues entitats avancin en la millora, actualització i sistematització de les ofertes formatives existents de sommeliers i en dotar de major protagonisme el
sommelier com a prescriptor del vi català.
La presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, i la directora general de l'INCAVI, Alba Balcells, signant el conveni. Foto: INCAVI
L’objectiu d’aquesta col·laboració és reforçar projectes i àmbits clau com la formació en vi català i la presència d’aquest a les sales i a les cartes dels restaurants. “Treballarem plegats perquè els sommeliers siguin els prescriptors millor formats i informats per difondre el vi català als restaurants, cellers i botigues de vins”, ha explicat Alba Balcells. “Així podrem acostar el territori a les taules dels restaurants i contribuir a la generació de valor a les zones productores”, ha afegit.
Aquesta línia de treball és una de les estratègiques per l’INCAVI en aquest 2022, entenent que cal avançar per una major difusió dels vins catalans en àmbits clau com la restauració i l’hostaleria i que l’Associació Catalana de Sommeliers són uns col·laboradors clau per avançar en aquesta direcció.