La
truita de patates és d'aquells plats
typical spanish coneguts internacionalment. Tot i la seva popularitat i facilitat per trobar-la en tots els establiments, sovint, genera
debat. La pregunta més sentida:
amb ceba, o sense? Mentre Dabiz Muñoz aposta per la truita sense ceba, altres cuiners com
Karlos Arguiñano tenen una truquet per fer la truita perfecta.
És la
regla del 6-3-1. Tot gira al voltant de les proporcions dels ingredients que el cuiner basc utilitza. Així, perquè quedi una truita ben equilibrada i no estigui seca, l'Arguiñano aposta per sis ous, tres patates i una ceba. "Per aconseguir una truita de patates sucosa
és important la proporció de patates i ous, ja que si té massa patata o es talla en trossos massa grans resultarà més seca", explica el cuiner.
Més enllà de les proporcions, el basc dona també dos
trucs extra perquè la truita sigui "alta i sucosa com les de bar". En primer lloc, afegir un
rajolí de llet després de batre els ous, així s'aconsegueix una textura més sucosa. D'altra banda, si es vol una truita més alta i esponjosa es pot afegir un pessic de
llevat en pols.