Llopart treu al mercat la segona anyada de l’escumós de més llarga criança del celler, el
Llegat Familiar 2008: un Corpinnat amb més de
13 anys d’envelliment, creat com a homenatge a la
Jacinta i el Pere, els pares de l’actual generació al capdavant del celler. Aquest vi, “de vocació eterna”, vol retre tribut al “rigor, l’honradesa i constància amb què han preservat i transmès” la tradició familiar vinculada a la cura de la terra i l’elaboració de vi.
De l’anyada 2008 se’n va elaborar
937 ampolles, i al gener d’aquest any se n’han desgorjat
668, que són les que ara surten a la venda, en edició limitada i numerada. La collita 2008 és fruit d’una climatologia contrastada amb l’anterior; va ser un any de temperatures suaus però marcat per les pluges a la primavera, que van nodrir les reserves hídriques del subsòl després de dos anys més secs.
Llegat Familiar té una
criança superior als 156 mesos, i reposa després del desgorjat un mínim de 6 mesos més, en un subtil afinat que afavoreix la riquesa de matisos i textures adquirides al llarg d’aquests més de 13 anys. Llegat Familiar és fruit d’una sola vinya, la
vinya del Paulino, plantada per
Josep Llopart l’any 1935, al peu de la masia familiar que corona l’Heretat. Es tracta d’una vinya de Xarel·lo, la més vella de la finca, que rep el seu nom del masover que la va treballar entre els anys 50 i 70 del segle passat.
La primera anyada del Llegat Familiar, de la collita 2007, va sortir al mercat a l’octubre del passat 2021, en una edició de 980 ampolles.
Un tast exclusiu a la vinya del Llegat Familiar
Alhora que surt a la venda aquesta nova anyada de Llegat Familiar, des del celler han dissenyat una experiència per descobrir aquest vi escumós en exclusiva a la mateixa vinya d’on neix. “És una visita emotiva, única i delicada”, diuen des de l’equip d’enoturisme del celler, “pensada perquè els amants dels escumosos de llarg envelliment puguin sentir, igual que nosaltres, el significat d’aquest vi”. Es tracta d’una visita privada en què s’obre una ampolla en exclusiva en un tast guiat i harmonitzat amb una tria de gastronomia selecta.