La Setmana del Vi Català ja té tota la programació a punt amb més d’un centenar d’activitats amb el vi com a protagonista. Iniciatives que vinculen el vi i la vinya amb el turisme, la gastronomia o la música, entre d’altres i proposades per diferents agents vinculats amb el sector del vi, com cellers, botigues de vins, restaurants, Denominacions d’Origen, associacions, etc. Tota la programació ja es pot consultar
al lloc web del certamen.
La directora general de
l’INCAVI del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Alba Balcells, ha presentat la programació de la Setmana del Vi Català al World Trade Center de Barcelona, acompanyada de la sommelier
Clara Antúnez, que oferirà una activitat que vincularà la música i el vi, i el col·lectiu de cellers del
Vi Novell, que tornen a Barcelona amb la tradicional festa de benvinguda a aquest primer vi de la collita, el 12 de novembre.
Balcells ha posat l’accent en el projecte col·laboratiu de la Setmana del Vi Català: “és una festa de tots, que agrupa activitats a tot el territori i per a diferents públics, organitzades per moltes persones i col·lectius amb l’objectiu de mostrar la riquesa i el potencial de Catalunya com a país de vinyes i de vins”.
La Setmana del Vi Català comptarà amb un espai per al públic professional de la mà de Prodeca, al Gastronomic Forum, on hi haurà el
Showroom del Vi Català, un mostrador amb
32 cellers catalans que mostraran les seves novetats a restauradors i distribuïdors de vins. A més d’aquest aparador, des de l’INCAVI s’ha posat en marxa l’Aula de la Setmana del Vi Català que enguany, a més de ponències, també inclourà tastos.
Torna el Vi Novell a Barcelona i s’emmarca en la Setmana del Vi Català
Albert Blay, del celler
Ronadelles i com a representant del col·lectiu de
cellers del Vi Novell ha explicat que l’arribada dels primers vins de l’anyada 2022 tornarà a celebrar-se amb la Festa del Vi Novell que tindrà lloc el
dissabte 12 a Barcelona. D’aquesta manera, enguany es recupera un esdeveniment que els dos darrers anys va quedar en suspens a causa de la pandèmia. Després de la festa, el vi novell començarà una gira per Catalunya amb una wine truck.
Sensiblitat amb ViViVi Barcelona
La Setmana del Vi Català també comptarà amb una activitat que vincula la música i el vi: el
ViViVi Barcelona. Ha estat presentada per la sommelier i comunicadora
Clara Antúnez que ha explicat que es tracta d’una acció que mostra la convergència entre la història del vi i la història de la música. L’espectacle tindrà lloc en una sala especial de Gràcia, a Barcelona.
Més de 100 activitats per a tots elspúblics
El programa de la Setmana del Vi Català està estructurat en cinc grans eixos:
enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi i activitats divulgatives. Totes elles es poden consultar per dia i per localització a la pàgina web creada per l’ocasió, des d’on es pot contactar amb l’organitzador i reservar l’assistència.
Destacar també el
Most Festival, el festival internacional de cinema del vi, que tindrà lloc a Vilafranca durant les dates de la Setmana,
del 3 al 13 de novembre, amb projeccions de ficció i documentals amb el vi com a protagonista.
També la Setmana tindrà una vessant acadèmica amb el
Congrés dels Enòlegs, divendres 11 de novembre, amb la biodiversitat i la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles com a tema clau.
I, entre d’altres, a destacar algunes de les activitats més locals com la
Mostra de Vins de Malvasia de Sitges, diumenge 13 de novembre o el
Tapantoni, que torna de nou amb una ruta pel barri de
Sant Antoni de Barcelona que vincula la gastronomia i el vi català.