Diumenge, 15 de setembre de 2024

Tasta 6 grans vins amb 6 formatges catalans el pròxim 29 de març

Tasta el pròxim 29 de març 6 vins catalans espectaculars i combina'ls amb 6 formatges també de la terra

Cupatges 21 de març de 2023 a les 09:25

Descobreix quins vins i quins formatges mariden millor i per què. Et proposem un tast inèdit de 6 grans vins (valorats amb més de 200 euros) combinats amb 6 grans formatges.

PER COMPRAR LES ENTRADES: AQUÍ



TAST DE 6 GRANS VINS CATALANS AMB FORMATGES

Tastarem 6 grans vins i i els combinarem amb formatges catalans...

  • Dia: Dimecres 29 de març
  • Durada: 2 hores
  • Preu: 30 € (iva inclòs)
  • Horari: 19:00 h
PER COMPRAR LES ENTRADES: AQUÍ

Vins del tast:

  • Aigua de llum, Celler Vall Llach
  • La Serra Blanc, Herència Altés
  • Finca Els Camps, Jané Ventura
  • Terroja, Castellroig
  • Gran Torelló, Torelló
  • Salanques, Mas Doix
Formatges del tast: Formatges de Xerigots
 


On és Vins & Co?

  • Carrer d'Aribau, 177, 08036 Barcelona
 

Aigua de Llum

Celler Vall Llach
DOQ Priorat
Varietat: 100% Viognier
Preu aproximat: 45 €

L'únic vi blanc del celler del Priorat. Una col·lecció limitada per una producció escassa, que no depassa de mitjana les 800 ampolles per anyada, és un record i un homenatge al poeta Miquel Marti i Pol, amic del Celler des de la seva fundació.

Un gran vi, molt aromàtic, amb notes cítriques i tropicals, minerals i de la criança de 5 mesos en botes.

La Serra Blanc

Celler Herència Altés
DO Terra Alta
Varietat: 100% Garnatxa blanca
Preu aproximat: 32 €

Vinyes centenàries provinents de la finca de La Serra, situada sobre un altiplà a més de 450 m d’alçada. Molt poca densitat de vinya, menys de 1.000 ceps/ha, i rendiments molt baixos (700 gr/cep), que li aporten al vi molta concentració i una marcada sensació de mineralitat.

Un vi amb aromes d'albercoc, préssec, espècies i pell de llimona. Premiat com la millor garnatxa blanca per La Guia de Vins de Catalunya el 2017 i amb 96 punts al concurs anglès de referència, Decanter.

Finca Els Camps Macabeu

Celler Jané Ventura
DO Penedès
Varietats: 100% Macabeu
Preu aproximat: 19 €

Les vinyes estan situades a Finca Els Camps, a 450 metres d’altitud, al municipi de Joncosa del Montmell, al punt més alt del Baix Penedès. Vinya vella en un terreny mineral i ben drenat, en un microclima de nits fresques i dies suaus que afavoreixen el desenvolupament de les delicades aromes. de varietats de raïm blanques. Es treballa en ecològic des del 2010.

És un vi amb molta personalitat, ric i complex. Destaquen les aromes de fruites blanques madures, herbes seques i notes cremoses. 

Terroja

Celler Castellroig (Sabaté i Coca)
DO Penedès
Varietat: 100% Xarel·lo
​Preu aproximat: 28 €

Un vi fresc i concentrat provinent de vinyes de més de 90 anys. No ha passat per fusta per mostrar tota l'expressivitat del terrer d'on prové.

Multitud d'aromes de fruita, cítriques, florals i minerals. Destaca per la pinya, el préssec, l'anís i el grafit. En boca és carnós, potent, intens i greixós. 


Gran Torelló Brut Nature 

Celler Torelló

Corpinnat
Varietat: 46% Xarel·lo, 36% Macabeu i 18% Parellada
​Preu aproximat: 32 €

Els sòls són argilosos i calcaris de la Finca Can Martí es cultiven en ecològic. 80 hectàrees d'11 varietats de raïm diferents. El Gran torelló té un mínim de 72 mesos en ampolla. És un Brut Nature sense addició de sucres.

En nas és net, elegant, de subtil complexitat, amb records de fruita blanca madura, flor de llimoner, flor de saüc i de mel. Brioixeria, balsàmics i tocs fumats.

Salanques

Celler Mas Doix
DOQ Priorat
Varietat: Garnatxa (65%), carinyena (25%) i sirà (10%)
​Preu aproximat: 52,55 €

Un vi que prové de vinyes molt velles i que fermenta en inoxidable i en fusta. Posteriorment realitza una criança de 14 mesos en botes de roure francès de primer i segon any.

Molta intensitat aromàtica, fruita negra i vermella amb pinzellades de vainilles i fustes nobles com ara el cedre. Molt gustós, fruita fresca sucosa (prunes negres no molt madures) i una gran acidesa que l’allarga molt.

L'única opció de vi negre que tastarem per explicar què succeeix amb els tanins dels vins negres combinats amb el formatge i veurem quines són les millors opcions.
Participació