Denuncien que només a Catalunya es cobreixen despeses de producció del raïm

A Espanya s'està venent raïm a preus per sota dels costos

Vídeo: Una pedregada devastadora afecta la collita de raïm a València

| 18/09/2023 a les 20:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins i Cellers, raïm
Imatge il·lustrativa
Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders informa que molts productors estan venent el seu raïm a preus per sota dels costos de producció, una situació que és particularment preocupant.

El problema es deu a diversos factors: la baixa collita d'enguany, una sequera extrema i un augment dels costos de producció. Malgrat aquestes dificultats, els preus del raïm no estan augmentant, i els viticultors es veuen obligats a complir amb les normatives de la verema que exigeixen la recollida del raïm.

Catalunya, una rara avis?

A Catalunya, tot i que no es pot generalitzar, s'informa que la mitjana de preus està cobrint els costos de producció, una situació que contrasta amb altres regions com Castella-la Manxa, Extremadura i València, on els preus són significativament més baixos i, en alguns casos, inferiors als preus percebuts fa més de 25 anys.

La falta de pluja i la sequera poden agreujar encara més la situació, ja que podrien provocar la mort de les vinyes i l'abandonament d'explotacions per part de viticultors que no tenen successors.

Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders denuncia aquesta situació i planeja presentar una queixa davant l'Agència de la Informació i el Control Alimentaris (AICA) per incompliment de la Llei de la Cadena Alimentària. L'organització també critica el Ministeri d'Agricultura per no haver publicat els criteris sobre els costos de producció segons estableix la llei.

Aquesta situació posa en perill la sostenibilitat econòmica de moltes explotacions vitícoles i posa en relleu la necessitat d'una resposta immediata per part de les autoritats per protegir els interessos dels viticultors.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008