Neix el Raventós Codorníu College per formar a sommeliers de renom

El Raventós Codorníu College formarà professionals en actiu que s’examinaran davant el WSET

Codorníu, que ja és 100% ecològica, tanca l’exercici guanyant un 16%

| 02/11/2023 a les 10:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, Raventós Codorníu College, sommeliers
Raventós Codorníu mostra de nou el seu compromís amb el sector i la cultura del vi estrenant el Raventós Codorníu College per impartir cursos WSET. Es tracta d’un programa de formació per a sumillers d’Espanya en actiu que vulguin millorar els seus coneixements sobre el món del vi i acreditar-los oficialment, gràcies a la col·laboració amb Rack & Return. Així doncs, de forma gratuïta, un centenar de professionals cursaran les 6 edicions que tindran lloc aquest any. En funció del seu nivell de formació, els participants seguiran el programa WSET 1, un grau bàsic sobre enologia i el servei del vi, o el WSET2, on també s’estudien les principals zones vinícoles de tot el món. Tots els cursos inclouen materials d’estudi, classes teòriques i classes de tast.
 


Alguns dels sumillers que van participar a la darrera formació del Raventós Codorníu College. D'esquerra a dreta, Albert Senyor (Quira); Fran Giñazú (Formador de WSET a Raventós Codorníu); Tiziana Cilumbriello (Xerta); Jolanta Figiel i Alexia Ponce (Enoteca Paco Pérez); Michelle Infante (Aleia); Patricio Zarate (D'Berto); i Laura Tragant (Enòloga de Codorníu). Foto: Raventós Codorníu


Raventós Codorníu assumirà el cost del curs, dels materials i del posterior examen d’acreditació per als professionals escollits. El formador serà Fran Guiñazú, sumiller i estudiant del WSET 4 Diploma, i les sessions presencials es realitzaran a Barcelona i Madrid. Superat el programa, el participant s’examinarà del seu nivell davant el Wine & Spirits Education Trust (WSET), l’organisme britànic líder en formació i acreditació dels coneixements sobre el món del vi, que imparteix cursos des de 1969.

En les dues primeres edicions, una vintena de sumillers ja van seguir els cursos WSET de la mà del Raventós Codorníu College, que es van estrenar en fase pilot. Es tractava de professionals de restaurants de renom com Disfrutar, Hermanos Torres, Jacqueline, Alapar, Enigma, Montbar, Slow and Low o Mediamanga. Amb aquesta acció, l’objectiu de Raventós Codorníu és contribuir a millorar encara més la formació i acreditació dels sumillers del país, posant a la seva disposició cursos de qualitat que els poden ajudar a progressar professionalment.

El Wine & Spirits Educations Trust va néixer a Londres fa més de 50 anys. Avui, fins a 70 països del món imparteixen els cursos del WSET a més de 100.000 estudiants cada any. Les seves formacions i qualificacions acrediten i posen en valor els coneixements de milers de professionals i aficionats de tot el món. Tots els nivells d'ensenyament estan reconeguts a nivell mundial i són una eina important per als qui es dediquen al món del vi.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
El concurs internacional dedicat a la varietat de raïm garnatxa ha publicat els resultats de la seva 12a edició, celebrada a París
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat 'M'ho ha dit un ocellet'
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat "M'ho ha dit un ocellet"
Sergi Cortés
L'Iduvina elabora vins amb raïm propi a Porrera
Imatge il·lustrativa
1.500 ampolles d’un Gran Reserva Brut Nature procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedés.