20 anys de col·laboració d’AECAVA amb les escoles d’hostaleria

La patronal participarà aquest any en 26 seminaris monogràfics sobre el cava a 12 Comunitats Autònomes

| 08/11/2023 a les 18:58h
Especial: Formació
Arxivat a: Saber-ne més, AECAVA, Cavatast 2020, AECAVA
Imatge il·lustrativa
L’Associació d’Elaboradors de Cava AECAVA impulsa, des de fa 20 anys, Seminaris de Cava a les escoles d´hostaleria del territori espanyol, reforçant any rere any les sinergies entre ambdues parts. Els Seminaris, que es van iniciar el 2003, busquen promoure el coneixement del Cava i enfortir la presència d'aquest escumós als centres formatius de més rellevància.
 
Aquest 2023, a través del seu programa anual que va d'octubre a juny, AECAVA col·laborarà amb 26 centres de formació professional ubicats a 12 Comunitats Autònomes: Andalusia, Aragó, Balears, Castella - La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Múrcia i País Basc. A més de les escoles d'hostaleria, la iniciativa també compta amb altres entitats col·laboradores com ara universitats, centres de formació professional, associacions de sommeliers i grups de tast.
 
Algunes escoles destacades que formen part del programa son l’Escola Superior d’Hostaleria de Madrid, l’Escola Superior d’Hostaleria de Sevilla, l’Escola Superior d’Hostaleria de Bilbao, l’Escola d’Hostaleria de les Illes Balears – EHIB, INS -  Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, JOVIAT, CEBANC, l’Universitat d’Alacant i l’Universitat de Sevilla, entre d’altres.
 
Els professors dels centres, tots posseïdors del títol de Formador en cava, són els encarregats d'impartir els seminaris. Aquests seminaris es componen d‟una part teòrica, centrada en explicar els orígens, el mètode d'elaboració i les particularitats del cava; i una altra pràctica, consistent en un tast de diferents caves per explicar-ne la diversitat i les bases del maridatge del cava amb la gastronomia.
 
Aquest any el programa destaca per incorporar, en el contingut, la nova normativa de la Denominació d'Origen Cava, basada en una nova zonificació, una nova segmentació del producte i un nou segell d'elaborador integral. Aquests canvis tenen l'objectiu de posar en valor el territori, la traçabilitat i la qualitat de cada ampolla de cava, facilitant al consumidor informació sobre cada cava i valorant el treball dels viticultors i cellerers.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008