Cérvoles, el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya, presenta
Cérvoles Negre 2020, un vi elaborat a partir de vinyes altes situades a la comarca Les Garrigues, a la província de Lleida, dins de la Denominació d’Origen Costers del Segre.
El celler, que pertany a l'associació
Grandes Pagos de España, celebra ara 25 anys d’història elaborant vins de finca d’alta qualitat que expressen la singularitat de la viticultura de muntanya, a més de 700 metres d’altura. Gràcies a les pràctiques respectuoses amb el medi ambient, Cérvoles aconsegueix que els seus vins siguin un reflex de l'expressió de les petites parcel·les de vinya d’aquesta finca de muntanya.
La finca de Les Garrigues està ubicada en una zona de complexa orografia situada a la subzona més meridional de la DO Costers del Segre, frontera natural amb el Priorat i la Conca de Barberà. Cérvoles Negre està elaborat amb varietats ull de llebre, garnatxa, syrah i cabernet sauvignon, procedents de vinyes ubicats en diverses parcel·les a diferents altures i orientacions (La Gravera, Txell i Shorts Vells).
La vinificació es realitza de forma tradicional: es treballa molt suaument amb les pells, evitant la tanicitat excessiva i cercant sempre la preservació de la fruita i la singularitat dels seus aromes. L’ull de llebre i la garnatxa maceren durant 20 dies; les varietats cabernet sauvignon i merlot ho fan per 25 dies. Després, la criança es duu a terme durant 10 mesos en bótes de roure francès de 225 i 500 litres. El resultat és un vi negre potent però fresc, rodó, amable, ampli i sedós, amb notes fruitals i balsàmiques.