Dissabte, 14 de setembre de 2024

​The New York Times selecciona un vi català entre els 12 millors escumosos del món

Parés Baltà Brut Nature se situa entre els 12 millors vins escumosos del món.

Cupatges 27 de desembre de 2023 a les 17:28
El reconegut crític de vins Eric Asimov ha fet una selecció dels 12 millors vins escumosos del món, fora de la Champagne. L’únic escumós espanyol ha estat el cava de cultiu biodinàmic Parés Baltà Brut Nature, elaborat per la família Cusiné a Pacs del Penedès. 

El vi escumós Parés Baltà Brut Nature forma part d’una llista publicada al diari nord- americà ‘The New York Times’ el 21 de desembre de 2023, on el crític Eric Asimov explica quina és la seva selecció de vins escumosos de tot el món a preu assequibles per celebrar les festes, entre ells només hi ha un vi escumós espanyol.
El crític, a l’hora de confeccionar la llista dels seus 12 escumosos preferits, ha seleccionat el cava Brut Nature, de Parés Baltà, elaborat amb les varietats que conformen el cupatge tradicional del Penedès: Xarel·lo, Macabeu i Parellada fruit de l’agricultura biodinàmica que apliquen al celler des de fa molts anys.

L’escriptor el defineix com “un cava excel·lent”. Asimov ressalta la cura amb la que treballa el celler i descriu el vi com “fresc, viu i sec”. Cada any aquest reconegut crític de vins crea una llista d’escumosos per celebrar les festes. Enguany ha seleccionat 12 vins escumosos de tot el món, excloent la champagne degut al seu elevat preu, i afirma “afortunadament, avui dia s’elaboren grans vins escumosos a totes les regions vitícoles del món” i afegeix “per això he decidit buscar vins escumosos distintius... i n’he trobat 12 d’excepcionals... de productors que posen molta cura i esforç en l’elaboració de magnífics vins.”

La llista recull els següents cellers de tot el món: Roederer Estate, Jo Landon, Tissot, Corte Bianca, Racines, Schramsberg, Peter Lauer, Domaine de Montbourgeau, François Chidaine, Clotilde Davenre, Ferrari.
Participació