Alguns aliments podrien desaparèixer si no s'actua urgentment

Família Torres posa sobre la taula de Nadal les conseqüències del canvi climàtic

L'IWCA evidencia la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle del sector vitivinícola

| 27/12/2023 a les 17:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
Família Torres alerta sobre la possible desaparició i alteració d'alguns aliments quotidians de gran valor gastronòmic degut al canvi climàtic i la sobreexplotació, i fa una crida a l'acció. Aliments com la mel, l'arròs, la xocolata, el tomàquet, productes del mar (tonyina, musclos, anxoves), l'oli d'oliva o el raïm i el vi, podrien deixar d’arribar a les nostres taules en un futur si no s'actua per prevenir-ho.

El celler llança aquesta advertència a través d'una campanya digital de conscienciació, en què exposa la vulnerabilitat d'alguns aliments que es consumeixen en aquestes dates, basant-se en articles científics. L'augment de temperatura de la terra i del mar i els fenòmens meteorològics més extrems suposen una greu amenaça per a certs aliments, com també ho són les pràctiques agràries intensives, la pesca irresponsable, l'esgotament dels recursos hídrics i la degradació del sòl.

Família Torres posa el focus en el potencial transformador de les eleccions personals. Per això, anima els consumidors a portar una vida més sostenible i apostar pels productes que també ho són, perquè l'esforç conjunt permeti revertir la situació.

Compromesos amb la cura de la terra i el futur del vi, Família Torres ha canviat la seva forma de treballar cap a vinyes i cellers més sostenibles, implicant tota la cadena de valor, amb l'objectiu de convertir-se en un celler de zero emissions netes el 2040 i abanderar la descarbonització del sector del vi a través d'associacions com les International Wineries for Climate Action (IWCA).

Aquest esforç per adaptar-se al nou escenari climàtic i mitigar les seves conseqüències es cristal·litza en el pla d'acció climàtica Torres & Earth, impulsat per Miguel A. Torres el 2008, que ha estat nomenat recentment una de les 100 persones més influents del món en la lluita contra el canvi climàtic per la revista Time.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
El concurs internacional dedicat a la varietat de raïm garnatxa ha publicat els resultats de la seva 12a edició, celebrada a París
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat 'M'ho ha dit un ocellet'
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat "M'ho ha dit un ocellet"
Sergi Cortés
L'Iduvina elabora vins amb raïm propi a Porrera
Imatge il·lustrativa
1.500 ampolles d’un Gran Reserva Brut Nature procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedés.