Dimarts, 12 de novembre de 2024

Cinc escumosos per acabar bé les festes i començar millor el 2024

Quatre caves i un corpinnat per rebre els reis d'orient i per començar un any ple d'èxits

Xavi Ayala 4 de gener de 2024 a les 19:01

El final de les festes s'apropa i tots els bons propòsits que ens hem promès per aquest 2024 han de començar a complir-se. Viatjar, estudiar, guanyar més diners, fer més esport... Siguin els propòsits que siguin, es mereixen sempre brindar amb bones bombolles, i és per això que us proposem quatre caves i un corpinnat aptes per a totes les butxaques.

 
Jovani Cuvée
Cava Jovani
Xarel·lo, Macabeu i Parellada
Castellví de la Marca - DO Cava
PVP: 10,95 €
 

Jovani és un dels cellers amb més projecció de casa nostra. El seu secret barreja diferents aspectes: família, joventut, passió i treball ben fet. L’any 1999 iniciaven el projecte d'un celler i una marca, Jovani, que gràcies a l'esforç dels tres germans, la Montsa, en Robert i en Sergi, avui és una referència vinícola del país. 
D’entre els caves que elaboren, us volem recomanar el que porta per nom Cuvée. Elaborat amb les tres varietats típiques de la regió i envellit gairebé vint mesos, fan d’aquest escumós jove una explosió de fruites blanques fresques com la poma o la pera combinades amb flors blanques i herbes aromàtiques. El seu pas de boca és fresc i prolongat.
 
Brut Reserva
Segura Viudas
Macabeu, Parellada i Xarel·lo
Torrelavit - DO Cava
PVP: 8,50 €

 
Els orígens de Segura Viudas es remunten en temps de la Croada Ibèrica, en el segle XII. Un celler d'obligada visita enoturística, on gaudireu de la fusió perfecta entre natura i viticultura. Si fa pocs dies us recomanava el seu cava de gamma més alta, avui us parlo del seu Brut Reserva, elaborat amb les varietats tradicionals de la zona.
Amb una criança de quinze mesos, destaquen les aromes afruitades. En boca té una bona acidesa i una intensitat que el fan molt agradable, tant en el seu pas per boca com després, en el seu llarg postgust. Combina tant amb peixos com amb carns. Amb dolços, us accentuarà les virtuts de les postres i, sobretot, el recomanem amb pasta fullada on la fruita hi sigui present.
 
Mas Candí Brut Nature
Mas Candí
Xarel·lo, Macabeu, Sumoll i Parellada
Avinyonet del Penedès - Corpinnat
PVP: 12,50 €

 
Des de la seva creació, l’any 2006, situat al Garraf, Mas Candí és un projecte consolidat fruit del treball i la perseverança de la Mercè i en Ramon. Un celler destacat si parlem del panorama vinícola a Catalunya. A banda de vins, també elaboren bombolles, i darrerament s’han incorporat a la família Corpinnat.
Avui us presentem el seu Brut Nature, veremat a mà i criat durant quinze mesos abans de ser degorgat i tret al mercat. De color groc palla pàl·lid, amb una bombolla fina i persistent, aquest Brut Nature destaca per les aromes a fruites i a herbes fresques. Molt present el fonoll. En boca presenta notes a fruits secs i té una frescor que ens recorda als cítrics. És llarg, agradable, fi i elegant.
 
Martinez Brut Nature Rosé
Rimarts
Pinot Noir i Garnatxa
Sant Sadurní d’Anoia - DO Cava
PVP: 13,95 €

 
Ricard Martinez és l'origen d’aquest projecte nascut a Sant Sadurní d’Anoia i que avui porten els seus dos fills, l'Ernest i en Ricard. De tots els productes que treballen, em fa especial il·lusió compartir-vos el Martinez brut Nature Rosé, el cava homenatge al creador de Caves Rimarts, un dels cellers referenciats en les cartes dels restaurants més prestigiosos del panorama nacional.
Aquest rosat fet amb una esplèndida mescla de raïms és de color rosa pàl·lid, amb reflexos blavosos i lleugerament platejats. Bombolla fina i persistent amb un despreniment elegant. Aromàticament és molt llaminer, amb records a fruita vermella de bosc i grosella confitada. Entrada en boca llaminera, refrescant i suau, amb unes sensacions cremoses molt subtils. Final de Boca llarg i delicat.

Elyssia Gran Cuvée
Freixenet
Chardonnay, Macabeu, Parellada i Pinot Noir
Sant Sadurní d’Anoia - DO Cava
PVP: 9,99 €

 
La història del cava s’escriu amb cellers com Freixenet. Fundat l’any 1914 i amb arrels al món del vi des del 1861, és un dels referents del comerç internacional de la zona. Tot i la seva expansió i el seu creixement amb diferents cellers arreu del món, sempre ha apostat pel seu origen elaborant caves de diferents categories, i organolèpticament perfectes.
Avui us parlem de l'Elyssia, un producte amb tota la tradició de la casa però amb la innovació d’un escumós creat per les noves corrents de consum. Un envelliment de deu mesos que aporta l'estructura perfecta per un escumós mediterrani apte per tots els gustos. El seu cupatge fet amb varietats de la zona i també internacionals el fan modern, amb agradables aromes  que recorden les flors i les fruites blanques. En boca és suau, atractiu i fresc. Marida perfectament amb marisc, peix, formatges suaus i cuina japonesa.
Participació