Nou llibre per descobrir el vi i l'enoturisme a la Xina

Un llibre divulgatiu sobre les regions vitivinícoles i el desenvolupament del sector del vi i el enoturisme a l'emergent gegant vinícola xinès

Nous projectes per fer vi al Berguedà, la Garrotxa, Osona i inclús al Montseny

| 08/01/2024 a les 11:30h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, enpoturisme, Xina

Pierre Ly i Cynthia Howson, dos especialistes en economia del desenvolupament, apassionats de la cultura del vi, van unir fa més de set anys les seves experiències i coneixements per desxifrar el sorprenent auge del vi a la Xina.

Després d'aquests anys d'investigació exhaustiva a les regions vitivinícoles del país, han llançat "Aventuras en la Ruta del Vino de China", un llibre que revela el vertiginós desenvolupament del sector vinícola xinès. Lluny de ser una obra acadèmica, aquest llibre es presenta com un diari de viatges, una finestra accessible per comprendre el desenvolupament d'aquest sector emergent.
 

Cynthia i Pierre s'han endinsat en diverses zones vitivinícoles i enoturístiques, desafiant les expectatives d'aquells que no confiaven en el potencial vinícola de la Xina. Châteaux d'estil francès, raïms resistents a les inclemències del temps, universitats formant els enòlegs del futur, viticultors que desafien les dificultats per desenvolupar els seus projectes i per damunt de tot vins. Mentre passem les pàgines d'aquest llibre, ens embarquem en un recorregut detallat per diverses zones, explorant projectes personals de cellerers que han apostat per la qualitat en els seus vins. A més, revela les grans inversions del govern xinès, així com històries de lluita i dedicació per aconseguir bons resultats en terrenys i climes diversos.

Des de la seva trobada casual a Bangladesh el 2004, Pierre i Cynthia han continuat especialitzant-se en el desenvolupament econòmic sense oblidar les seves passions: la cultura, la gastronomia i el vi.

El 2013 van decidir combinar el seu interès per l'economia i l'enologia al projecte que ara presenten gràcies a l'edició de Tolosa Wine Books (l'editorial de Lluís Tolosa). Aquest llibre sorgeix de la seva convicció que l'anàlisi del desenvolupament del vi a la Xina no només és una narrativa vinícola, sinó un reflex de complexes relacions econòmiques i socials al gegant asiàtic.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Aires de Garbet, un dels vins més emblemàtics del celler Perelada (D.O. Empordà), ha estat inclòs en The World’s Best Sommeliers’ Selection.
Imatge il·lustrativa
​"Sense", amb 150 referències -zero alcohol- està situada al cor del barri de Gràcia
Imatge il·lustrativa
El primer concert tindrà lloc el proper dijous 7 de març al celler vell de Vins El Cep (Can Llopart de les Alzines, Espiells).