Tot a punt per la cita més exclusiva del vi, la Barcelona Wine Week

850 cellers mostraran els seus vins als 20.000 visitants que s'esperen al certamen

Javier Pagés: “Barcelona Wine Week ofereix qualitat i compradors internacionals de gran nivell”

| 12/01/2024 a les 16:56h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Barcelona Wine Week
Imatge il·lustrativa
Barcelona Wine Week
Barcelona Wine Week es consolida com la cita ineludible per als millors cellers del país i batrà rècords en la seva quarta edició, que se celebrarà del 5 al 7 de febrer de 2024 en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Més de 850 cellers de 70 DOs exhibiran els seus millors vins en una fira que mostra, de manera exclusiva, la qualitat de la millor producció vitivinícola del país a importadors de tot el món. Comptarà, a més, amb un programa protagonitzat per prop d’un centenar de prestigiosos experts que debatran sobre els reptes del sector i revelaran el vi que ve. 

El saló de referència del vi espanyol de qualitat, Barcelona Wine Week (BWW), encara la seva millor edició amb la participació de més de 850 cellers que presentaran els productes de major qualitat del mercat espanyol i establiran contactes comercials amb els més de 20.000 visitants professionals, confirmant-se com un esdeveniment únic a Espanya per a la dinamització i la internacionalització del sector.

En aquest sentit, participaran 650 grans compradors i importadors de països estratègics com els Estats Units, Alemanya, el Canadà, Països Baixos, la Xina o el Regne Unit, convidats per BWW en col·laboració amb ICEX España Exportació i Inversions. Se’ls sumaran prop de 1.000 compradors nacionals convidats per BWW mitjançant el seu programa VIP Buyers. En total, es calcula que durant l’esdeveniment se celebraran més de 11.400 reunions de negocis entre aquests compradors i les empreses expositores.

Per Javier Pagés, president del saló, “BWW s’ha convertit en la cita en la qual tots els professionals del vi volen estar pel seu model exclusiu, la presència de compradors de nivell que generen grans oportunitats de negoci i el seu programa inspirador de tastos i ponències”. 

El saló, que creix un 12% fins als 7.000 m², estarà estructurat en tres grans àrees. La més gran serà BWW Lands (65% de l’espai), amb els cellers organitzats per D.O.s i altres segells de qualitat. A continuació, BWW Brands i BWW Complements&Tech (28% de l’espai), amb algunes de les marques més reconegudes del mercat. I, finalment, BWW Collectives i BWW Impulse, amb petits projectes i microcellers procedents de tot el país.

Un gran tast amb l’últim en vins

L’ampli programa d’activitats de BWW 2024 tornarà a comptar amb prop de 100 experts, Masters of Wine, sommeliers, crítics i destacats elaboradors que analitzaran els grans reptes i macrotendències del sector i oferiran tastos únics i irrepetibles. En aquesta edició, l’eix temàtic central portarà per títol ‘Recipients per a l’elaboració i criança del vi: recuperar i innovar’ i aprofundirà en la tendència a utilitzar recipients singulars, nous o recuperats, que permeten al vi expressar-se amb gran llibertat i puresa. Des d’àmfores i tines a ous de ceràmica, ciment o granit; barriques i fudres de fustes singulars; almàsseres fetes en pedra o ancestrals tines de pedra seca.
 

Foto: Barcelona Wine Week



La diversitat de materials i recipients i la seva influència en el vi quedarà palesa en l’espai Wine Tasting Journey, que oferirà un tast autoguiat amb 70 vins envellits en recipients singulars.

Algunes ponències destacades seran les de Peter Richards, Master of Wine i un dels més reconeguts comunicadors del vi del Regne Unit; Beth Willard, de la revista Decanter; Ferran Centelles (El Bulli Foundation); o François Chartier, triat millor sommelier del món i considerat el gran referent en la creació d’harmonies moleculars entre vins i plats.
 

Foto: Barcelona Wine Week



De la sostenibilitat a la Intel·ligència Artificial

Per la seva part, l’espai BWWHub acollirà diverses conferències i taules rodones sobre sostenibilitat, internacionalització i digitalització dels cellers. Destaquen sessions com la que analitzarà l’aplicació de la Intel·ligència Artificial en el sector o la que se centrarà en l’exportació als Estats Units, amb la participació d’ICEX España Exportació i Inversions.

En el camp de la sostenibilitat, s’analitzaran tècniques per a la reducció de la petjada de carboni, i cellers com Masaveu, Arizcuren o Mar de Frades presentaran les seves accions per a adaptar-se al canvi climàtic. Altres sessions analitzaran les noves normes d’etiquetatge del vi o les tendències entorn al consum de vi sense alcohol, a través d’una taula rodona que comptarà amb els cellers Matarromera, Família Torres i Juan Gil.

Barcelona Wine Week també se celebrarà a tota la ciutat. Durant l’esdeveniment, en el marc del programa Barcelona Likes the City, l’Hotel Wine Tour agermanarà diferents D.O.s amb hotels de 5 estrelles que oferiran tastos, maridatges i altres propostes per a donar a conèixer els vins dels seus cellers.

BWW compta amb la col·laboració de la Federació Espanyola del Vi (FEV); el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA); el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; ICEX España Exportació i Inversions i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. També rep el suport de Cajamar, el grup financer referent de la banca cooperativa a Espanya.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Aires de Garbet, un dels vins més emblemàtics del celler Perelada (D.O. Empordà), ha estat inclòs en The World’s Best Sommeliers’ Selection.
Imatge il·lustrativa
​"Sense", amb 150 referències -zero alcohol- està situada al cor del barri de Gràcia
Imatge il·lustrativa
El primer concert tindrà lloc el proper dijous 7 de març al celler vell de Vins El Cep (Can Llopart de les Alzines, Espiells).