Informe Vins Catalans

La prescripció anglesa analitza els vins catalans i aquests són els 6 guanyadors

Catalan Wines Special Report de Tim Atkin MW entrega 12 certificats d’excel∙lència a representants del sector vitivinícola català. Dels 1046 vins tastats, 630 superen els 90 punts

Un vi català entre els 10 millors del 2023 segons la prescripció anglesa

| 08/02/2024 a les 06:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins i Cellers, Vins Catalans


Presentació de l'Informe Tim Atkin MW a la Barcelona Wine Week


Després de mesos d’un treball laboriós amb més de 1000 vins tastats, la Barcelona Wine Week ha estat l'escenari de la presentació del laboriós treball "Catalan Wines Special Report" elaborat per l’equip d’en Tim Atkin, periodista i Master of Wine britànic.

El president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, ha donat la benvinguda a l’acte de presentació i ha valorat molt positivament aquesta col∙laboració amb l’equip d’Atkin: “des de l’AVC sempre treballem per ajudar en tot allò que estigui a les nostres mans als cellers de tota Catalunya. Formar part d’aquest projecte és una oportunitat per internacionalitzar el vi català i demostrar que els nostres vins estan a un molt bon nivell.”.

Ha sorprès Tim Atkin MW la gran diversitat de vins de Catalunya i amb tanta qualitat. Fintan Kerr, de l’equip de Tim Atkin MW, responsable de tastar i avaluar els vins a la zona de Catalunya, ha estat qui ha presentat les conclusions i alguns dels resultats
d’aquest treball tan laboriós. Dels 1046 vins tastats, 630 superen els 90 punts segons els criteris de Tim Atkin MW i Fintan Kerr.
 

Els 8 vins tastats a la Barcelona Wine Week

A mesura que s’anaven desvetllant algunes de les conclusions que s’han extret elaborant l’informe, s’han pogut tastar 8 vins. Els mateixos elaboradors feien una breu explicació de les característiques principals del seu vi.

Els vins han estat: Vd’O 6 Carinyena Blanca Al∙luvial 2021 de Vinyes d’Olivardots, Edetària Finca la Terrenal 2020 d'Edetària, Xarel∙lo Aspriu 2015 de Pardas, Josep Foraster Pep 2021 del Celler Josep Foraster, Cabrida 2021 del Celler de Capçanes, Especial Picapoll Negre 2020 d'Oller del Mas, Terroir al Limit Les Manyes 2021 i Majjan 2014 de Castell d’Encús.

Al finalitzar el tast s’han desvetllat, a criteri d’en Tim Atkin MW i Fintan Kerr, les 12 distincions que han obtingut diferents vins, enòlegs i productors.


Els 6 vins premiats

El millor vi blanc – Enric Soler Nun Vinya dels Taus 2022
El millor vi negre ‐ Terroir al Limit Les Manyes 2021 (Terroir al Límit)
El millor vi rosat ‐ Clos Mogador Rosat 2021 (Clos Mogador)
Millor vi dolç ‐ Castell d’Encús Majjan 2014 (Castell d’Encús)
Vi negre amb millor relació qualitat‐preu ‐ Bodega Dos Germans negre 2021
Vi blanc amb millor relació qualitat‐preu – Abadia de Poblet Blanc 2019

Les altres 6 distincions

Millor enòloga ‐ Marta Casas (Pares Baltà)
Millor enòleg jove ‐ Roc Gramona (Enclòs de Peralba)
Millor director Tècnic ‐ Miquel Palau (Abadal)
Millor Cooperativa ‐ Celler Capçanes
Millor vi generós ‐ Marfil Generós Sec Solera 1976
Viticultor/Enòleg llegenda del sector ‐ René Barbier Ferrer

A partir d’aquest moment ja es pot consultar l’informe complet a les puntuacions i les diferents dades a la web d’en Tim Atkin MW https://timatkin.com/reports/

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008