Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi espanyol de qualitat, tanca portes aquest dimecres a Fira de Barcelona amb xifres rècord: 952 cellers de 73 Denominacions d'Origen i prop de
21.000 visitants professionals, un 20% internacionals. En total, durant l’esdeveniment s’han celebrat més de 12.000 reunions de negoci entre empreses expositores i els 1.000 grans compradores nacionals i 650 importadors clau internacionals de països estratègics com ara Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Regne Unit o Xina, convidats per BWW en col·laboració amb ICEX. A més, durant tres dies,
s'han servit més de 300.000 copes de vi.
Després de l'èxit de la seva quarta edició, que ha crescut un 15% en xifra d’expositors, la mirada ja està posada en la de 2025, en la qual BWW ampliarà metratge per a respondre a l'alta demanda de cellers i visitants professionals sense abandonar la seva emblemàtica ubicació en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
BWW 2025 se celebrarà del 3 al 5 de febrer del pròxim any.
Per al president del saló, Javier Pagés, “
en només quatre edicions, Barcelona Wine Week s'ha convertit en una de les tres fires del vi més rellevants d'Europa. Aquest èxit de convocatòria ens obliga a redimensionar-nos, a créixer per a acollir més cellers i més compradors, però sense perdre l'essència d'exclusivitat i qualitat de l'esdeveniment.”
El saló ha comptat amb més de 160 experts, Masters of Wine, sommeliers, crítics i destacats elaboradors que han analitzat els grans reptes i macro-tendències del sector. Des de l'adaptació al canvi climàtic i els avanços en sostenibilitat a la tendència a utilitzar recipients singulars per a elaborar el vi, més enllà de la fusta. Han participat prestigiosos elaboradors, com Dominik Huber i Sara Pérez (D.O.Ca Priorat), Masters of Wine com Fernando Mora, Almudena Alberca i Tim Atkin o experts com Peter Richards i Beth Willard.