Vilarnau renova el segell "Sustainable Wineries for Climate Protection"

Selecció premium d'escumosos catalans per acompanyar les festes

| 08/02/2024 a les 17:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Vilarnau
Imatge il·lustrativa
El reconeixement "Sustainable Wineries for Climate Protection" (SWfCP), impulsat per la Federació Espanyola del Vi, premia els esforços de cellers en pro de la sostenibilitat ambiental.

Entre els cellers addherits, trobem el celler Vilarnau, de la D.O. Cava, que ha renovat recentment aquest certificat. A més, diverses bodegues de la coneguda Família de Vi González Byass, incloent les de Jerez, Rioja i Somontano, també han revalidat el seu compromís amb aquest distintiu. A aquest grup s'ha unit Beronia Rueda, convertint-se en la cinquena bodega de González Byass a obtenir aquesta acreditació.

Sota aquesta realitat, Vilarnau ha impulsat accions que caminen en la direcció dels nous àmbits que el segell SWfCP analitza. Algunes són la creació d'un codi ètic; la implantació de polítiques de protecció de dades; la col·laboració amb agents del sector, com el Porto Protocol, Sustainable Wine Roundtable i la FEV; la contractació de col·lectius vulnerables; la materialització daccions de suport al territori i la cultura local; l'atorgament de prestacions socials i mesures de conciliació familiar per als professionals, així com el foment de la formació interna i plans de carrera.

Des de la seva creació el 2015, el certificat "SWfCP" ha estat un referent en l'avaluació de la sostenibilitat en el món vinícola, distingint a 88 cellers fins a la data. Per mantenir aquesta certificació, els cellers han de passar per rigoroses auditories i verificacions externes biennals, demostrant així el seu continu compromís amb el medi ambient i pràctiques sostenibles.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008