​Torna el "Saló de Vins Naturals" a Barcelona

Els dies 11 i 12 de febrer de 2024 es celebrarà la 9a edició d’un dels salons de vins naturals més esperat del sector vitivinícola.

​Clara Isamat: “Sóc una sommelier cada vegada més subjectiva i imperfecta”

| 12/02/2024 a les 08:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Saló de Vins Naturals
Imatge il·lustrativa
L’espai social i cultural Nau Bostik, a La Sagrera, acollirà de nou aquest esdeveniment vinícola organitzat per la Asociación de Productores de Vinos Naturales (PVN), amb la participació de més de 50 cellers 100% naturals.

Aquest saló és l’únic organitzat exclusivament per productores i productors, amb un esforç de col·laboració i treball voluntari, per promoure el vi natural i el treball vitivinícola pel manteniment i la conservació dels seus territoris. És un punt de trobada pels professionals i públic general que vulgui gaudir de vins elaborats sense sulfits ni altres substàncies químiques, procedents de petites finques i de cellers artesanals. Durant els dos dies del saló es podrà assistir com a públic per conèixer i tastar vins únics, sense additius ni maquillatge, directament de la mà dels vinyataires que els elaboren.

A més, es projectarà el documental de la directora Clara Isamat, “La Contra Etiqueta. El que es veu i el que es beu”, diumenge 11 de febrer a les 18h, que dona veu als petits vinyataires que defensen una manera artesana, propera i honesta d'elaborar vins, més enllà de les denominacions d'origen.

A continuació es podrà debatre sobre “La figura oblidada del vinyataire fora del sistema preestablert” en una taula rodona, coordinada per la Clara, juntament amb tres productors que donaran el seu punt de vista des de Catalunya, Jordi Miró de Carlania Celler, Nacho González de La Perdida, i des de França, Géraldine Croizier de La Vrille et le Papillon, on es sumarà la visió del importador italià Alfonso Scarpato, de SO2 Distribuzione, per parlar de la problemàtica de distribuir un vi que no pot contenir tota la informació a l'etiqueta (origen, varietats, anyada, elaboració).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Aires de Garbet, un dels vins més emblemàtics del celler Perelada (D.O. Empordà), ha estat inclòs en The World’s Best Sommeliers’ Selection.
Imatge il·lustrativa
​"Sense", amb 150 referències -zero alcohol- està situada al cor del barri de Gràcia
Imatge il·lustrativa
El primer concert tindrà lloc el proper dijous 7 de març al celler vell de Vins El Cep (Can Llopart de les Alzines, Espiells).