​"Vins, l'origen i l'evolució del vi", el setè volum del Sapiens del Vi

Cinc llibres imprescindibles amb el vi de protagonista

| 20/02/2024 a les 06:51h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Saber-ne més, Sapiens del vi
Imatge il·lustrativa
Surt a la llum el setè volum del Sapiens del Vi, el nou volum tracta l'origen i l'evolució del vi. És un viatge que ens porta, copa a mà, des de les civilitzacions més antigues fins als nostres dies, on explorem significats religiosos, mitològics, hedonistes, medicinals, artístics i relacionats amb el servei.

El volum VII de Sapiens del Vi aprofundeix en l'origen i l'evolució del vi vi. L'obra està estructurada al voltant de cinc aspectes clau: la vinya, el vi, el mercat, el servei i l'experiència del vi. Els 15 capítols comprenen des dels primers fòssils de raïm fa 66 milions d'anys fins a la revolució enològica de finals del segle XX, impulsada per E. Peynaud.

Aquesta organització en cinc grans blocs permet una lectura segons els interessos de cada persona. Per exemple, un viticultor només es pot centrar en la secció del raïm per conèixer les pràctiques agrícoles i l'evolució de la Vitis vinifera; un enòleg pot enfocar-se a la secció del producte elaborat i comprendre els mètodes d'elaboració; i un sommelier potser es concentri en el servei i lexperiència del vi.

“Hem fet servir la Metodologia Sapiens per ordenar cronològicament el món del vi en 5 temàtiques: La vinya, el vi, el mercat, el servei i l'experiència. D'aquesta manera podem entendre la història aprofundint en aquelles fites que més ens interessen segons la nostra activitat", comenta Ferran Centelles, qui lidera el projecte elBullifoundation amb la col·laboració de Vila Viniteca.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008