​"Vins, l'origen i l'evolució del vi", el setè volum del Sapiens del Vi

Cinc llibres imprescindibles amb el vi de protagonista

| 20/02/2024 a les 06:51h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Sapiens del vi
Imatge il·lustrativa
Surt a la llum el setè volum del Sapiens del Vi, el nou volum tracta l'origen i l'evolució del vi. És un viatge que ens porta, copa a mà, des de les civilitzacions més antigues fins als nostres dies, on explorem significats religiosos, mitològics, hedonistes, medicinals, artístics i relacionats amb el servei.

El volum VII de Sapiens del Vi aprofundeix en l'origen i l'evolució del vi vi. L'obra està estructurada al voltant de cinc aspectes clau: la vinya, el vi, el mercat, el servei i l'experiència del vi. Els 15 capítols comprenen des dels primers fòssils de raïm fa 66 milions d'anys fins a la revolució enològica de finals del segle XX, impulsada per E. Peynaud.

Aquesta organització en cinc grans blocs permet una lectura segons els interessos de cada persona. Per exemple, un viticultor només es pot centrar en la secció del raïm per conèixer les pràctiques agrícoles i l'evolució de la Vitis vinifera; un enòleg pot enfocar-se a la secció del producte elaborat i comprendre els mètodes d'elaboració; i un sommelier potser es concentri en el servei i lexperiència del vi.

“Hem fet servir la Metodologia Sapiens per ordenar cronològicament el món del vi en 5 temàtiques: La vinya, el vi, el mercat, el servei i l'experiència. D'aquesta manera podem entendre la història aprofundint en aquelles fites que més ens interessen segons la nostra activitat", comenta Ferran Centelles, qui lidera el projecte elBullifoundation amb la col·laboració de Vila Viniteca.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Barcelona és la província que exporta més vins, seguida per Ciudad Real i La Rioja.
Imatge il·lustrativa
El cava oficial de “Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó”, i el tennista Tommy Robredo expressen el seu esforç i dedicació en una obra pintada a cops de raqueta.
Imatge il·lustrativa
Llopart, un dels cellers pioners en propostes enoturístiques, fusiona paleontologia en la seva nova iniciativa