Alberto Díaz, propietari del Patio de Butacas, ha estat proclamat guanyador a la final nacional d'Espanya i participarà a la final de
Torres Brandy Zero Challenge el proper 20 de març a Barcelona. La seva proposta va destacar per la seva creativitat i el seu enfocament circular en la sostenibilitat del projecte.
El Patio de Butacas, situat a Pola de Siero, un poble a la part central d'Astúries a 20 minuts d'Oviedo, compta amb hort propi on
produeix els ingredients ecològics que requereix el seu establiment. Díaz, amb el seu projecte "Territorio circular" vol anar més enllà, amb un concepte centrat en els recursos i persones del seu entorn més proper.
"
És un enfocament global del Patio de Butacas: comença amb la forma en què cultivem els nostres horts de manera hidropònica i ecològica, continua amb la formació constant en una escola per a hostalers i proveïdors, passa per la gestió d'excedents dels nostres proveïdors a través de la venda en la nostra web i finalitza en el bar, utilitzant el rebuig orgànic per elaborar compost que torna directament al primer pas: els nostres horts", va comentar Díaz.
Díaz va demostrar la seva creativitat en l'elaboració del còctel, amb la utilització d'ingredients elaborats per ell mateix: cordial pruna negra lactofermentada, licor de pipes de carbassa, hidrolat d'avet, vinagreta de pruna lactofermentada, Garnish waste ciruela, que va combinar amb Torres 15.
Els 10 països participants han finalitzat la seva selecció a excepció del Regne Unit, que ho farà en els propers dies. Fins al moment, els finalistes que competiran a la final són: José Alberto García del Toro (Alofah Tiki Bar) de Mèxic; Loni Lewis dels Estats Units; Jason Strohan del Canadà; Alberto Díaz (El Patio de Butacas) d'Espanya; Juho Tuppurainen (Cocktail Company) de Finlàndia; Marc Crobu d'Itàlia; Regor Siiner d'Estònia; Rokas Tolvaiša de Lituània; Giedre Bielskyte d'Emirats Àrabs.
Torres Brandy Zero Challenge és l'única iniciativa que reconeix i premia la innovació i el compromís ambiental en el món de la mixologia. La competició consisteix en la presentació de projectes de bars sostenibles, destacant la capacitat dels participants per gestionar el seu establiment amb el menor impacte ambiental i crear un còctel innovador que reflecteixi el seu compromís amb la sostenibilitat. El guanyador rebrà 30 mil euros per dur a terme el projecte presentat.